Τόποι του κόσμου: Yoron

Η φωτογραφία της ημέρας

απο Cyclades Open

Το Yoron βρίσκεται στο νησί Yoronjima στο Αρχιπέλαγος Amami της Ιαπωνίας και έχει περίπου 5.500 κατοίκους.

Το Yoron (与論町), το οποίο καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια του νησιού, κατοικείται από τον 8ο αιώνα. Από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα ανήκε στο φέουδο (Han) της Satsuma, οι Σαμουράι του οποίου οδήγησαν τον τοπικό πληθυσμό σε εξάντληση και λιμό.

Στο Yoron οι κάτοικοι, ακολουθούν μέχρι και σήμερα την αρχαία σιντοϊστική θρησκευτική παράδοση, αντίθετα από την υπόλοιπη Ιαπωνία που ακολουθούν ένα μεικτό βουδιστικό-σιντοϊστικό τυπικό.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το Yoronjima έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Στο νησί υπάρχει πλούσια λαϊκή και πολιτιστική παράδοση. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με σημαντικότερες το Sango Matsuri (Το Φεστιβάλ των Κοραλιών) κάθε Αύγουστο, τον Μαραθώνιο κάθε Φεβρουάριο και τις τελετές ανοίγματος των ακτών στους κολυμβητές κάθε Μάρτιο.

Στο νησί υπάρχει κι ένα πολύ δημοφιλές τοπικό έθιμο: το Yoron Kempo, σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να πιουν Shochu (αποσταγμένο ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ) με τους ντόπιους και να ανταλλάξουν προπόσεις με όλους.

Το Yoron, στις 4 Νοεμβρίου 1984, αδελφοποιήθηκε με την Μύκονο. Από τότε απέκτησε το προσωνύμιο «Μύκονος της Ιαπωνίας», ενώ μία κεντρική οδός του ονομάστηκε «Οδός Μυκόνου».

Δείτε επίσης