Τoυρισμός: Πλημμύρα επισκεπτών στη Μαγιόρκα- Πλαφόν ζητούν και οι ξενοδόχοι

απο Cyclades Open

H Mαγιόρκα βιώνει μια σεζόν ιδιαίτερα υψηλών πληροτήτων στα ξενοδοχεία της, με πολυάριθμους ταξιδιώτες να έχουν κάνει κράτηση των διακοπών τους στο νησί των Βαλεαρίδων αυτή τη χρονιά, καθώς τις δύο προηγούμενες δεν κατάφεραν να επισκεφθούν τον προορισμό λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Η κατάσταση αυτή άνοιξε εκ νέου τις συζητήσεις για τον υπερτουρισμό και τις επιπτώσεις του στον τοπικό πληθυσμό.

Η Ομοσπονδία Ξενοδοχείων της Μαγιόρκα, FEHM, παραδέχεται ότι είναι αναγκαίο να μπει ένα πλαφόν στην τουριστική δραστηριότητα, όμως «δείχνει» τη δημόσια διοίκηση ως πλέον αρμόδια για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν διάλογο και να αναζητήσουμε την ισορροπία, τονίζει η Ομοσπονδία και επισημαίνει την έλλειψη συνδέσεων με λεωφορεία στο νησί, κάτι που συμβαίνει και στη Μινόρκα.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων των περιοχών Alcúdia και Can Picafort, Jaume Horrach, έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στον προορισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πρόσθεσε ότι ο υπερτουρισμός θυμίζει το 2019 και ο σχετικός διάλογος έχει ενεργοποιηθεί και πάλι. Η δραστηριότητα φιλοξενίας είναι ένα ακόμη στοιχείο που συμβάλλει στον υπερτουρισμό, τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Iago Negueruela, πάντως, δίνει έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη ως αποτέλεσμα της ανόδου της τουριστικής κίνησης. Θα πρέπει να θυμόμαστε από που προερχόμαστε, είπε, έπειτα από δύο πολύ σκληρά χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους επιτρέποντας σε πολλές οικογένειες να διατηρήσουν τα επίπεδα διαβίωσής τους.

Πηγή: Tornosnews/Χριστίνα Λαϊνοπούλου

📸Eugene Zhyvchik/Unsplash

Δείτε επίσης