Τραμπουκισμοί του βουλευτή της Ν.Δ. Κυρανάκη κατά Τζανακόπουλου για να σταματήσει τις ερωτήσεις στον διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη στην Εξεταστική

απο Cyclades Open

Η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, φαίνεται πώς πλέον θα συνοδεύεται και από «τραμπούκικες» συμπεριφορές από τους βουλευτές της ΝΔ. Αυτό φάνηκε σήμερα όταν – σύμφωνα με πληροφορίες- κατά την διάρκεια της εξέτασης του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει την διαδικασία λόγω της επιθετικής συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κυρανάκη, εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκίνησε να διατυπώνει ερωτήσεις προς τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.  Ακολούθησε το …σύνηθες τις τελευταίες ημέρες σκηνικό, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, να εκφράζονται αρνητικά για τις ερωτήσεις που διατυπώνονται και να εγκαλούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκμαιεύσει απαντήσεις από τον μάρτυρα.

Όμως ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης φαίνεται πώς «υπερέβη τα εσκαμμένα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι έφθασε στο σημείο να σηκωθεί και να φωνάζει πάνω από τον καθήμενο ερωτώντα Δημήτρη Τζανακόπουλο. Δημιουργώντας έτσι συνθήκες …γενικευμένης σύρραξης και φερόμενος σαφώς εκτός κάθε ορίου κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Το αποτέλεσμα ήταν ένταση να «χτυπήσει κόκκινο» ανάμεσα σε όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές, μια και ούτως η άλλως υφίσταται κλίμα έντασης στις «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδριάσεις της εξεταστικής. Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν η διαδικασία συνεχίστηκε με τον Θεμιστοκλή Δεμίρη να απαντά στις ερωτήσεις του Δ.Τζανακόπουλου. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με τον ίδιο μάρτυρα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά σύγκληση της επιτροπής Θεσμών λόγω “πρόσθετων στοιχείων”

Αίτημα για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, λόγω των “πρόσθετων στοιχείων” που προκύπτουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρώτους υπογράφοντες τους κ.κ Χ. Καστανίδη και Μ. Κατρίνη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Αθ. Μπούρα, “προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την από 29/8/2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων”.

Ζητούν, δε, “την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας προτείνουμε να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις ήδη δημοσιευθείσες και υποβληθείσες προς εσάς αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος”.

Πηγή: NEWS247

📸aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης