Τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Σαντορίνης πέθανε κατά την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα

απο Cyclades Open

Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν από τον θάνατο του τραυματιοφορέα  Ελπιδοφόρου  Αραπαντώνη που υπηρετούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης από τη μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του το 2016.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο άτυχος άντρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Σαντορίνης με υψηλό πυρετό  όπου του έγιναν κάποιες εξετάσεις και επέστρεψε στο σπίτι του. Ο πυρετός δεν υποχωρούσε και την επόμενη μέρα πήγε και πάλι στο νοσοκομείο όπου έγινε η εισαγωγή του. Νοσηλεύτηκε για 3 ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας με υψηλό πυρετό και παρά την χορηγία αντιβιοτικού δεν υπήρξε καμία βελτίωση.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να ξεκινήσει αεροδιακομιδή με προορισμό τον Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Κατά την παραλαβή του από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο  υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των διασωστών άφησε την τελευταία του πνοή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί χωρίς παθολόγο, μικροβιολόγο και ακτινολόγο.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως πριν από μερικές ημέρες οι αγροτικοί ιατροί που καλούνται να καλύπτουν τα κενά του νοσοκομείου Θήρας έστειλαν επιστολή στην 2η ΥΠΕ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν πως παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού.

Αιφνιδιαστική χαρακτηρίζει την απώλεια του Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την στελέχωση του Νοσοκομείου της Σαντορίνης

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών Θήρας για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης  σε ανακοίνωση τους εκφράζουν την βαθύτατη λύπη τους για τον άδικο χαμό του  Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη.

Ο Ελπιδοφόρος Αραπαντώνης εργαζόταν αδιάλειπτα και με αυταπάρνηση στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης ως τραυματιοφορέας, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του το 2016.
Η επιτροπή μας εκφράζει την βαθιά της οδύνη για την αιφνιδιαστική απώλεια του Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη που εργαζόταν μέχρι και λίγες μέρες πρίν από το θάνατό του στο Νοσοκομείο του νησιού.
Οι συνθήκες μέσα στις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ελπιδοφόρος, η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε ραγδαία μέσα σε λίγα 24ωρα κι ενώ νωρίτερα εργαζόταν κανονικά, εγείρουν ερωτηματικά και μας προβληματίζουν ως προς την ιατρική αντιμετώπιση της οποίας έτυχε.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά νιώθουμε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε την δυσαρέσκειά μας και το αίσθημα φόβου που μας δημιουργεί η υποστελέχωση και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως παθολόγου, Μικροβιολόγου κτλ κτλ

Αίσθημα που δικαίως εντείνετε έπειτα από τον απροσδόκητο χαμό ενός ακόμα συμπολίτη μας το οποίο μαλιστα έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου συμβάντος της απρογραμμάτιστης και αιφνίδιας γέννας συμπολίτισσας μας στο σπίτι της προ ολίγων ημέρων.

Ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη, δηλώνοντάς τους ότι είμαστε στο πλευρό τους συμμεριζόμενοι τον βαθύ πόνο τους για την αναπάντεχη απώλεια του παιδιού τους.

Επιστολή των συναδέλφων του από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Πηγή: santorinimagazine.gr

Δείτε επίσης