Τσουχτές Μάνης από τον Chef Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open

ΜΕΡΙΔΕΣ 2-4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ | ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ | ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Παραδοσιακές τσουχτές από τη Μάνη, μία συνταγή για τυρένια ζυμαρικά με τηγανητό αυγό που θα αγαπήσετε!

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να σπάσουμε τον κρόκο του αυγού κατά το σερβίρισμα, ώστε να αναμειχθεί με τα ζυμαρικά. 2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πλεξούδες με χοντρά μακαρόνια και τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό, λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πλεξούδες
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη +extra για το σερβίρισμα
  • 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά, medium
  • 50 ml ελαιόλαδο, +extra για το τηγάνισμα των αυγών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πλεξούδες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

2. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

3. Αφού ζεσταθούν, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Κατόπιν, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να πάει παντού το τυρί.

5. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά και τα τηγανίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.

6. Τέλος, σερβίρουμε τα ζυμαρικά τοποθετώντας στην κορυφή τα τηγανητά αυγά, πασπαλίζοντας με μυζήθρα και πιπέρι.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑ Θερμίδες 889 | 44% ΒΑΖΑ Λίπος 39.4g | 56% ΒΑΖΑ Kορεσμένα 17.6g | 88%

ΒΑΖΑ Πρωτεΐνες 37.4g | 75% ΒΑΖΑ Yδατάνθρακες 95.6g | 37% ΒΑΖΑ Σάκχαρα 4.4g | 5%

ΒΑΖΑ Αλάτι 0.58g | 9.67% ΒΑΖΑ Ίνες 4g | 17%

.

Danai Petropoulou – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

.

Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας επέλεξε τον Γιώργο Τσούλη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean» όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την εκστρατεία “Taste the  Ocean”, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάστηκε και πάλι μαζί του προσκαλώντας τον Chef ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα 2021 της ΕΕ, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, που φέτος επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση. 

Τη χρονιά που πέρασε, ο οργανισμός Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και Greek Taste Beyond Borders τίμησε τον Γιώργο Τσούλη με τα βραβεία Chef της Χρονιάς και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, καθώς και με χρυσό μετάλλιο Quality & Taste από το estiatoria.gr.

Αυτό τον καιρό ο Chef παράγει καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, νέες πεντανόστιμες συνταγές για το site και τα digital media του στο cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Δείτε επίσης