Βιώσιμους ταξιδιωτικούς προορισμούς επιλέγουν οι νέοι σε ηλικία Βρετανοί

απο Cyclades Open

📸 Pexels

Οι νεότεροι σε ηλικία ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο εκτιμούν περισσότερο τη βιωσιμότητα από ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε κατά παραγγελία του Ισπανικού Γραφείου Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη χώρα τους να βρίσκεται πρώτη στις επιλογές τους και την Ισπανία να αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή στο εξωτερικό.

Συνολικά, το 86% των Βρετανών συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά τη βιωσιμότητα ως “σημαντική” ή “πολύ σημαντική” κατά την επιλογή ενός προορισμού διακοπών, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 94% μεταξύ των ταξιδιωτών 18-24 ετών, αλλά μειώνεται στο 75% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Όταν ρωτήθηκαν σε ποιους προορισμούς θα μπορούσαν εύκολα να ταξιδέψουν και να περιηγηθούν με βιώσιμο τρόπο, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη επιλογή (74%). Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, το 66% των 1.800 ερωτηθέντων, που έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι είναι εύκολο να κάνει κανείς βιώσιμες διακοπές στην Ισπανία, με επόμενη τη Γαλλία (65%), τη Γερμανία (59%) και την Ιταλία (57%).

Παρόλα αυτά, μόλις το 12% των ερωτηθέντων μπορούσε να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα των μέτρων που έχει λάβει η Ισπανία για να γίνει πιο βιώσιμος ταξιδιωτικός προορισμός.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Ισπανικού Γραφείου Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, Manuel Butler, είπε: “Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για τον τουρισμό και αποτελεί ζωτικό μέρος της κυβερνητικής μας ατζέντας. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για την υποστήριξη και την υλοποίηση της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης 2030 και έχουν επενδυθεί σημαντικά κονδύλια για να διασφαλίσουμε την επίτευξη αυτών των στόχων, που περιλαμβάνουν τη διανομή κονδυλίων στις περιφέρειές μας για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης και κυκλικής οικονομίας. Είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε τις στάσεις και τις αντιλήψεις του κοινού του Ηνωμένου Βασιλείου για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση της στρατηγικής μας”.

Πηγή: Χρήμα & Τουρισμός

Δείτε επίσης