Βόμβα Politico για υποκλοπές: Η ελληνική κυβέρνηση είχε πει στην Κομισιόν “μην ασχολείστε”

απο Cyclades Open

Όλο και μεγαλώνει ο “χώρος” που καταλαμβάνει στα ξένα Μέσα το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, με το Politico να επανέρχεται την Τετάρτη με νέο, αποκαλυπτικό δημοσίευμα, λίγες μόλις ημέρες μετά από το άρθρο των NYT που έκανε λόγο για “ξεκάθαρη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας”, όπως αναφέρει το News247.

Το σημερινό δημοσίευμα του Politco, τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα της θεματολογίας του τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το “Predatorgate”, ενώ φέρνει και νέα στοιχεία στην επιφάνεια σχετικά με ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ελληνικής κυβέρνησης στις αρχές Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τις σημαντικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, στις 29 Ιουλίου, η Κομισιόν είχε ζητήσει μέσω επιστολής της προς την Αθήνα “απαντήσεις για το Predatorgate”, για να λάβει την επιστολή (στις 2 Αυγούστου) από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν, η οποία έλεγε:

“Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά Μέσα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους“.

“Είπε ‘μην ασχολείστε’ στην Κομισιόν”

Παράλληλα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως “ενώ η απάντηση επιμένει ότι οι ‘ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούν από κοινού για τον κοινό μας στόχο που είναι η προστασία του κράτους δικαίου”, το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: Μην ασχολείστε“.

Βόμβα Politico για υποκλοπές: Η ελληνική κυβέρνηση είχε πει στην Κομισιόν

Εν συνεχεία, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας φέρεται να σημειώνει: “Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να ακολουθούμε τη διαδικασία της αλληλογραφίας, η οποία είναι βασισμένη σε δημοσιεύματα Μέσων ενημέρωσης που πρέπει να αποδειχτεί αν είναι τεκμηριωμένα”.

Πηγή: NEWS247

📸 via youtube

Δείτε επίσης