Βουλή: Συζήτηση για τις πυρκαγιές ενώ ο Έβρος καίγεται 13η μέρα-Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Μελόνι το απόγευμα

απο Cyclades Open

Με τη φωτιά στον Έβρο να μαίνεται για 13η ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή στις 10.30 για τις πυρκαγιές, με τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση να είναι σφοδρές αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί  στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στις 19.00 η συνάντηση με Μελόνι

Στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, με την οποία θα έχει δείπνο εργασίας.

ην αναστολή εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας  και Ανάπτυξης τουλάχιστον για ένα χρόνο-και οπωσδήποτε μετά τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου-επιδιώκει η Ιταλία και το θέμα αυτό μεταφέρει στις βαλίτσες της η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ιταλικές πηγές τόνισαν στη «Ναυτεμπορική», ότι η Μελόνι –εκτός από το Μεταναστευτικό και την πώληση κορβετών στην Ελλάδα-έχει στόχο να ζητήσει τη συγκρότηση μετώπου με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για την μη επιστροφή-τουλάχιστον άμεσα-των αυστηρών κανόνων του Συμφώνου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης