Βραβείο για νέους/-ες designers βιβλίων 2022

απο Cyclades Open

Το Goethe-Institut σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας), το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurt Bookfair θα απονέμει στο εξής κάθε χρόνο ένα βραβείο ειδικά για νέους και νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σχεδιαστές/-ριες, τυπογράφους, εκδότες/-ριες και παραγωγούς δημιουργικών σχεδίων βιβλίων. Καθοριστικής σημασίας είναι οι ιδιαίτερα καινοτόμες και σύγχρονες προσεγγίσεις για την περαιτέρω σχεδιαστική ανάπτυξη του Μέσου του βιβλίου.

Το βραβείο αποσκοπεί στην ανίχνευση πρωτότυπων, νέων ιδεών για το έντυπο βιβλία – και συνεπώς των εξελίξεων στο Μέσο του σχεδιασμού βιβλίων – και στο να προβάλλει τόσο τον «παλμό» των βιβλίων του αύριο όσο και τις αντιλήψεις περί ποιότητας που αφορούν το σήμερα. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από κοινού από τον/την σχεδιαστή/-ρια και τον/την εκδότη/-ρια.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

• Δύο (2) δωρεάν εισιτήρια πέντε (5) ημερών στους νικητές/-ριες (1 x εκδότης/-ρια, 1 x σχεδιαστής/-ρια), περ. αξίας 250 ευρώ το καθένα, για την συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση Frankfurter Buchmesse 2022 της Γερμανίας και κάλυψη εξόδων ταξιδιού (αεροπορικά και διαμονή)

• “Coaching” στους νικητές/-ριες σε περίπτωση συμμετοχής τους για πρώτη φορά για την προετοιμασία τους για την έκθεση Frankfurter Buchmesse 2022 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

• Οι νικητές/-ριες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις matchmaking και δικτύωσης που θα διοργανωθούν από το ίδρυμα Stiftung Buchkunst, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Frankfurter Buchmesse

• Οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στο stand του ιδρύματος Stiftung Buchkunst και στο ελληνικό stand στην Frankfurter Buchmesse 2022

• Οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στο γερμανικό stand του Goethe-Institut στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Όροι συμμετοχής και αιτήσεις

– Βιβλία που σχεδιάστηκαν και εκδόθηκαν στην Ελλάδα

– Βιβλία με ημερομηνία πρώτης έκδοσης μεταξύ 2019 – 2022

– Οι σχεδιαστές/-ριες δεν πρέπει να είναι άνω των 35 ετών

Tα βιβλία θα κριθούν σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: Συνολική εντύπωση, Ιδέα, Γραφιστική σχεδίαση, Τυπογραφία και Εικόνα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ταχυδρομικά και ανά βιβλίο. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Παρακαλείσθε όπως εκτυπώσετε και αποστείλετε συμπληρωμένο το Έντυπο αίτησης σε αγγλική γλώσσα.

Προθεσμία υποβολής
Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 20.05.2022 (όπως προκύπτει από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου).

Διεύθυνση αποστολής
Goethe-Institut
Ομήρου 14-16
10672 Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες:
www.goethe.de/greece/youngbookdesignersaward

Δείτε επίσης