Βρετανία: Πανικός για την ξηρασία – Άδειασαν τα ράφια από νερά, ντους τεσσάρων λεπτών

απο Cyclades Open

Αναστάτωση επικρατεί στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, μετά την κήρυξη σε κατάσταση ξηρασίας ορισμένων περιοχών της Αγγλίας και τις συστάσεις για περιορισμό στη χρήση νερού.

Πανικόβλητοι καταναλωτές αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από εμφιαλωμένα νερά. Σούπερ μάρκετ του Λονδίνου έμειναν με άδεια ράφια το βράδυ της Παρασκευής, με πολλούς να μιλούν για τον πανικό που επικρατεί με το εμφιαλωμένο νερό στο Twitter.

Πολλά σούπερ μάρκετ, μάλιστα, ανήρτησαν προειδοποιήσεις, καλώντας τους πελάτες να αγοράζουν έως τρία ή πέντε μπουκάλια νερό ο καθένας.

Εταιρείες ύδρευσης προτρέπουν τους πελάτες τους να περιορίσουν τα ντους στα τέσσερα λεπτά, να ρίχνουν νερό στην τουαλέτα «μόνο όταν χρειάζεται» και να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους.

Οι εταιρίες ύδρευσης θα αρχίσουν τώρα να εφαρμόζουν προσυμφωνημένα σχέδια αντιμετώπισης της ξηρασίας ώστε να συνδράμουν στη διαφύλαξη των προμηθειών, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε πως το κοινό και οι επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία καλούνται να κάνουν συνετή χρήση του νερού.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη φορά που κηρύχθηκε κατάσταση ξηρασίας στην Αγγλία ήταν το 2018.

Πηγή: NEWS247

📸 via twitter

Διαβάστε στο Cyclades Open

Η κλιματική αλλαγή φέρνει σε κατάσταση ξηρασίας τη Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης

Δείτε επίσης