World Taste Atlas: Δεύτερη καλύτερη κουζίνα στον κόσμο η ελληνική – Ποια προϊόντα και εδέσματα ξεχώρισαν

απο Cyclades Open

Την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο με μανιτάρια και την παρμεζάνα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση του βρίσκεται η Ελλάδα, με το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να βρίσκονται στην κορυφαία 5αδα με την καλύτερη βαθμολογία.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού. Σημειώνεται ότι και πριν από λίγους μήνες, σε προηγούμενη κατάταξη, η ελληνική κουζίνα είχε αναδειχθεί και πάλι δεύτερη στον κόσμο.

Taste Atlas: Best Cuisines in the World

Taste Atlas: What to eat in Greece?

Δείτε επίσης