Υποκλοπές: Δεκτό το αίτημα Τσίπρα για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής μεν, αλλά στις 22 Αυγούστου

απο Cyclades Open

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο και στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής και συζήτηση για το θέμα που έχει προκαλέσει πολιτική «θύελλα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια».

Όπως συμπληρώνεται, «Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Της παραπάνω απόφασης είχε προηγηθεί αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και για διενέργεια έκτακτης προ ημερησίας συζήτησης σχετικά με το «φλέγον» ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

📸ecogreens

Δείτε επίσης