Υποκλοπές – Κουκάκης: Επτά “αιτήματα” προς τον Ντογιάκο πριν τον ενημερώσει για την παρακολούθησή του

απο Cyclades Open

Το κατώφλι του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να περάσει στις 16 Αυγούστου (αν και με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών) ο Θανάσης Κουκάκης.

Ο δημοσιογράφος, κλήθηκε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Ο ίδιος, ωστόσο, με νέα του ανάρτηση και ενόψει της κλήσης του, καλεί τον εισαγγελέα “να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση” για μία σειρά από ζητήματα που μπορούν να ρίξουν “φως” και να φέρουν απαντήσεις στα πολλά και σκοτεινά σημεία της παρακολούθησής του.

Αναλυτικά τα επτά σημεία που παραθέτει και για τα οποία τονίζει πως θα πρέπει να μεριμνήσει ο Εισαγγελέας:

1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.

2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).

3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου.

4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.

5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχω ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.

6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.

7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου”.

Πηγή: NEWS247

Φωτογραφία via twitter

Δείτε επίσης