Υποκλοπές: Και τρίτη έρευνα ξεκινά η Δικαιοσύνη – Αφορά σε απόρρητα έγγραφα

απο Cyclades Open

Νέα εισαγγελική έρευνα που αυτή τη φορά θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδ. Ντογιάκο, ξεκινά η ελληνική Δικαιοσύνη για σκέλος των παρακολουθήσεων, που έχουν προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Πρόκειται για άλλο σκέλος σε σχέση με τις καθ’ αυτές παρακολουθήσεις , οι οποίες ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα εξετάσει αν υπήρξε πράγματι διαρροή συγκεκριμένων στοιχείων, μέσα στα οποία συγκαταλέγονται άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν -όπως επισημαίνεται- «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Η απόφαση να αναλάβει ο Ισιδ. Ντογιάκος τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ήλθες εξαιτίας της σπουδαιότητας της υπόθεσης που σχετίζεται άμεσα με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: NEWS247/Αντωνία Ξυνού

Δείτε επίσης