Ζευγάρι μισεί το «Last Christmas» και μαζεύει χρήματα για να το «εξαφανίσει»

απο Cyclades Open

Ο Tomas και Hannah από τη Σουηδία είναι ζευγάρι και έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή τους. Αυτός δεν είναι άλλος από το να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν τα δικαιώματα του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού «Last Christmas» των Wham και στη συνέχεια να το «εξαφανίσουν» γιατί το …μισούν

Το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει ήδη 58.000 ευρώ και συνεχίζουν να μαζεύουν χρήματα για να πετύχουν τον σκοπό τους και το τραγούδι να μην ακουστεί ποτέ ξανά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Hannah στη New York Post, άρχισε να μισεί το τραγούδι όταν εργαζόταν σε καφετέρια στην Οξφόρδη πριν από 13 χρόνια, όπου το αφεντικό της επέμενε να το παίζει το τραγούδι σε επανάληψη. «Σπούδαζα αγγλικά και δούλευα σε μια καφετέρια. Το αφεντικό μου είχε πει πως το τραγούδι πρέπει να παίζει συνέχεια. Μέσα στην ημέρα το είχα ακούσει περίπου 100 φορές. Έτσι κάποια στιγμή ρώτησα ένα φίλο μου μουσικό, αν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος τα δικαιώματα ενός τραγουδιού. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που μισούν αυτή την ιδέα αλλά κάποια στιγμή θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Μέχρι στιγμής, 327 άτομα έχουν συνεισφέρει στην προσπάθεια του ζευγαριού. Βέβαια, η προσπάθεια τους δεν είναι και τόσο εύκολη. Τα δικαιώματα ανήκουν σήμερα στη Warner Chappell Music UK και η αξία τους εκτιμάται μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν το όνειρο γίνει πραγματικότητα, σκοπεύουν να πετάξουν την κύρια ηχογράφηση σε έναν φινλανδικό χώρο πυρηνικών αποβλήτων.

Από την ημέρα που η είδηση έγινε γνωστή, η Hannah άρχισε να δέχεται στα social media μηνύματα εξαγριωμένων πολιτών, που την καλούν απλά να κλείσει το ραδιόφωνο και να μην επιζητά την «εξαφάνιση» ενός τραγουδιού που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα Χριστούγεννα. 

Athens Voice με πληροφορίες από New York Post

Δείτε επίσης