Naxos Wildlife Protection-Ανακοίνωση: Η σύλληψη και η κατοχή άγριων πτηνών απαγορεύεται και οι παραβάτες διώκονται

απο Cyclades Open

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρακαλεί όποιον αντιληφθεί να αιχμαλωτίζει άγρια ωδικά πτηνά να τον ενημερώσει έστω κι ανώνυμα. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, συμβαίνει κάποιοι να τα αιχμαλωτίσουν με σκοπό την πώληση ή την αναπαραγωγή, παρ’ όλο που αυτό είναι παράνομο και οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Η Νάξος είναι ένα νησί με πλούσια βιοποικιλότητα.
Μέρος της αποτελούν πολλά σπάνια ή απειλούμενα είδη άγριων ωδικών πτηνών, τα οποία και προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία.
Η σύλληψη, η αιχμαλωσία, η κατοχή και η διακίνηση πτηνών της Ελληνικής ορνιθοπανίδας απαγορεύεται από το νόμο και οι παραβάτες διώκονται αυστηρά στην επικράτεια.
Δυστυχώς και φέτος έπεσαν στην αντίληψη μας επιτήδειοι, που χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους (οξόβεργες, δίχτυα κ.α) αιχμαλωτίζουν άγρια ωδικά πτηνά με σκοπό την πώληση, την χρήση τους ως κατοικίδια ή ακόμη και την αναπαραγωγή τους .
Επειδή αυτή η απαράδεκτη-και καθ’ όλα παράνομη- δραστηριότητα συμβαίνει κυρίως αυτή την περίοδο, παρακαλούμε όποιον αντιληφθεί τέτοιου είδους ενέργειες, να μας ενημερώσει σχετικά κρατώντας την ανωνυμία του.
Προστατεύουμε τα άγρια ζώα και τα θαυμάζουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, εκεί όπου ανήκουν και όχι αιχμάλωτα σε κλουβιά.”

Δείτε επίσης