Άνδρος: Το Andrus Beer Trail Race Festival φιλοδοξεί να γίνει ένα φεστιβάλ ορόσημο του νησιού!

Δημήτρης Τρουπής / Advendure

απο Cyclades Open
Άνδρος: Το Andrus Beer Trail Race Festival φιλοδοξεί να γίνει ένα φεστιβάλ ορόσημο του νησιού!

Μια καινούργια διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14 – 16 Ιουνίου 2024, σε ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι με άγριες ομορφιές, μεγάλη ιστορία και πολιτισμό, αλλά και παράδοση τόσο στην πεζοπορία, όσο και στο ορεινό τρέξιμο, την Άνδρο. Το Andrus Beer Trail Race Festival στηρίζεται σε μια νέα πολυπληθή οργανωτική ομάδα αλλά και έναν από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς διευθυντές – τον Νίκο Κωστόπουλο – και έρχεται με διαδρομές που πατάνε τόσο σε υπάρχοντα, όσο και σε νέα μονοπάτια που ανοίχτηκαν από το μηδέν. Στην σημερινή συνέντευξη στο Advendure o κ. Χρήστος Γλυνός και η κ. Μαρία Γλυνού μας δίνουν όλες τις πληροφορίες για το οργανωτικό κομμάτι, ενώ ο Νίκος Κωστόπουλος μας αναλύει τα τεχνικά θέματα μιας νέας διοργάνωσης που έρχεται για να καθιερωθεί όχι μόνο ως ένα φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος αλλά και αθλητικού τουρισμού με ποικίλες πολιτιστικές προεκτάσεις!

[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο “επιστρέφει” στην ‘Άνδρο μετά το 2019, με μια νέα διοργάνωση και από διαφορετική οργανωτική ομάδα. Επειδή πίσω από κάθε event υπάρχουν οι άνθρωποι, θα θέλατε να μας “συστηθείτε”, ώστε να σας γνωρίσουμε. Με τον Νίκο Κωστόπουλο Τεχνικό Διευθυντή, είναι εξασφαλισμένη η τεχνική σχεδίαση και υλοποίηση των διαδρομών, αλλά στο οργανωτικό κομμάτι τι εμπειρία υπάρχει;

[ABTR]:Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν αρκετά χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στο νησί μας. Η Άνδρος ενδείκνυται για τέτοιου είδους δραστηριότητες καθώς είναι το μοναδικό νησί στην Ευρώπη που έχει σηματοδοτημένες και πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές και έτσι αποφασίσαμε να το επαναφέρουμε. Είμαστε όντως μια διαφορετική ομάδα με πολύ όρεξη, πάθος και μεράκι να διοργανώσουμε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα.

Να σας συστηθούμε λοιπόν!

Μαρία και Χρήστος Γλυνός Διοργανωτές, Ευάγγελος Κούφαλης και Χαρούλα Διαμαντή στην Διεκπεραίωση και το Συντονισμό της διοργάνωσης, Νίκος Κωστόπουλος Τεχνικός Διευθυντής, Μίμης Βασιλείου Web Designer, Δημήτρης Τριδήμας Graphic Designer, Μάρθα Φραγκάκη Υπεύθυνη Χορηγιών, Marketing και Γραφείο Τύπου, Γκρέτα Λυμπεροπούλου Υπέυθυνη Επικοινωνίας, Νικολέτα Γριμπίρη Head Office – Info Desk, Ιωάννα Σαραβάνου Υπεύθυνη Ασφάλειας και Διάσωσης, Στεφανία Παρλιάρου Υπεύθυνη Εθελοντών και Συλλόγων, Γιώργος Νέρης Υπεύθυνος Τοπικών Χορηγιών & Διαφήμισης,

Χρονομέτρηση η Chronosystems και την Φωτογραφική κάλυψη η Foto-Trexoume.

O Νίκος Κωστόπουλος εκτός της σχεδίασης και υλοποίησης των διαδρομών μας συμβουλεύει με τις γνώσεις και την εμπειρία του και στο κομμάτι της διοργάνωσης.

[Advendure]: Πως προέκυψε η ιδέα για μια διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στο νησί και γιατί παίρνει το χαρακτήρα του φεστιβάλ; έχει να κάνει με κάποιο σχέδιο για κάτι παραπάνω από μια απλή διοργάνωση ορεινού τρεξίματος, ίσως και για το μέλλον;

[ABTR]: Η ιδέα για την διοργάνωση Festival ήταν πάντα στο μυαλό μας τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαστε με τον τουρισμό και είναι συνώνυμη με το όραμα των διοργανωτών επειδή όπως ο Κος Χρήστος έτσι και η Κα Μαρία, δεν έχουν όρια σε αυτά που θέλουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν στο νησί.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις που θα μπορέσουν να επιμηκύνουν την τουριστική σεζόν στο νησί μας και επειδή η τάση της εποχής έχει να κάνει με την σωστή διατροφή, την άσκηση, την ανακύκλωση, κτλ. καταλήξαμε ότι θα πρέπει να διοργανώσουμε ένα αθλητικό γεγονός.

Στην Άνδρο, όπως αναφέραμε και πριν, είχε πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος, γεγονός που μας βοήθησε στην συλλογή πληροφοριών και δεδομένων και φυσικά με γνώμονα τις σηματοδοτημένες και πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές δε δυσκολευτήκαμε να πάρουμε την απόφαση.

Όραμα μας είναι, το Andrus Beer Trail Race Festival, χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει και να επεκτείνεται. Μέσα από τους αγώνες και τις εκδηλώσεις να προάγουμε τα αθλητικά ιδεώδη, τον εθελοντισμό, την περιβαλλοντική συνείδηση και τον αθλητικό τουρισμό ελπίζοντας πως μέσα από τη διαδικασία αυτή θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού με την συμμετοχή των πολιτών και πολύ περισσότερο των νέων παιδιών.

[Advendure]: Μιλήστε μας λίγο για το τεχνικό κομμάτι των διαδρομών της διοργάνωσης, σε τι αθλητές απευθύνεται η καθεμία και πια φιλοσοφία ακολουθήθηκε στη σχεδίαση τους; Πατάνε μόνο σε υπάρχοντα μονοπάτια της περιοχής του Κορθίου ή έχουν ανοιχτεί και κάποια νέα;

[ABTR]: Ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών συνδέει τους 84 κατοικήσιμους οικισμούς μεταξύ τους, με τους τόπους λατρείας και με τα λιμάνια του νησιού. Από τη 10ετία του ’30 όπου το αυτοκίνητο σταδιακά κυριαρχεί ως μεταφορικό μέσο, περιορίζεται η χρήση των μονοπατιών και δυστυχώς πολλά από αυτά αντικαθίστανται από αμαξιτούς δρόμους.

Τον Οκτώβριο του 2015, η διαδρομή Andros Route, που περιλαμβάνει 100χιλιόμετρα από το παραπάνω δίκτυο και διατρέχει το νησί από βορρά σε νότο, έλαβε την έγκριτη ευρωπαϊκή πιστοποίηση Leading Quality Trails-Best of Europe, καθιστώντας την Άνδρο ως έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για ποιοτική πεζοπορία.

Το  προσβάσιμο δίκτυο των πεζοπορικών διαδρομών ανέρχεται σήμερα σε 160 χιλιόμετρα περίπου, ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο τους ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα μήκος!

Στις διαδρομές του αγώνα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές αλλά αποφασίσαμε να ξανά-ανοίξουμε μερικές ακόμα που έχουν πολλά χρόνια να χρησιμοποιηθούν ενώνοντας οικισμούς και κάποια μονοπάτια μεταξύ τους. Μόλις ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί θα σας κάνουμε μία αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας τους καθώς και τους ανθρώπους που βοήθησαν σε αυτό το πολύ σημαντικό για τον τόπο έργο.

Η Άνδρος είναι ορεινό νησί με εξαιρετικά έντονο ανάγλυφο και με υψηλότερη οροσειρά το Πέταλο στα 994 μέτρα υψόμετρο. Η σχεδίαση των διαδρομών έχει στόχο να γνωρίσει στον επισκέπτη μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής και της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

Τα περισσότερα μονοπάτια είναι περιτοιχισμένα, δηλαδή οριοθετούνται από παράλληλες ξερολιθιές (πέτρινους μαντρότοιχους ξηρής λιθοδομής), οι λεγόμενες «στενές» στην τοπική διάλεκτο ενώ αυτά που διέρχονται από τους οικισμούς είναι είτε λιθόστρωτα είτε τσιμεντοστρωμένα, χαρακτηρίζονται από μικρής έως μεσαίας τεχνικής δυσκολίας και δεν έχουν εκτεθειμένα ή επικίνδυνα περάσματα. Ωστόσο, οι περισσότερες διαδρομές περιλαμβάνουν τμήματα με έντονη κλίση και συνεχείς εναλλαγές κλίσεων, στοιχεία που εκμεταλλευθήκαμε ώστε να κρατήσουμε αμείωτο το αγωνιστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων!

Σχεδιάσαμε 4 διαδρομές με σκοπό να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα και να καλύψουμε όλα τα επίπεδα αθλητών:

  • Η μεγάλη διαδρομή, με την επωνυμία Gerakones Challenge, με μήκος 30 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική 1.789 μέτρα, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές αλλά και σε αυτούς που έχουν αγωνιστεί σε μικρότερες αποστάσεις και θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι μεγαλύτερο.
  • Η μεσαία διαδρομή, με την επωνυμία Korthi Adventure, με μήκος 15 χλμ και θετική υψομετρική 646 μέτρα απευθύνεται και στους έμπειρους που θέλουν να κάνουν μία δυνατή προπόνηση για τους επερχόμενους μεγάλους αγώνες αλλά και στους νεότερους που έχουν τρέξει αγώνες 5-10 χλμ και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι μεγαλύτερο.
  • Η μικρή διαδρομή, με την επωνυμία Grias Pidima Encounter, με μήκος 5 χλμ και θετική υψομετρική 265 μέτρα, απευθύνεται σε όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση αγώνα ορεινού τρεξίματος αλλά και στους φίλους και συνοδούς των αθλητών.

Εννοείται πως στη μικρή και μεσαία διαδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και πεζοπόροι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διαδρομές του νησιού με ασφάλεια και με σταθμούς υποστήριξης.

  • Τέλος έχουμε τη διαδρομή, με την επωνυμία Future Champions, με μήκος 1 χλμ η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους μικρούς μας φίλους!

[Advendure]: Επειδή όμως εκτός από τα τεχνικά θέματα το ορεινό τρέξιμο έχει να κάνει και με τα τοπία και τη φύση, δώστε μας μερικά highlights από τις διαδρομές και κάποια ξεχωριστά τοπία που διατρέχουν.

[ABTR]: Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις αφού συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Ο επισκέπτης θα δει ψηλά βουνά, πολλές χαράδρες, μικρά ποτάμια, κοιλάδες με αμπέλια, τρεχούμενα νερά, κυπαρίσσια, βελανιδιές, οπωροφόρα δέντρα, ελιές, ιαματικές πηγές. Με αυτές τις προδιαγραφές οι διαδρομές δε θα μπορούσαν παρά να έχουν πολλές εναλλαγές και να διασχίζουν τοπία εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς αλλά και μεγάλης ιστορίας όπως:

  • Το Κάστρο της Φανερωμένης κοντά στα  600 μέτρα υψόμετρο, με την επιβλητική θέα αλλά και ιστορία αφού ήταν η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη του νησιού ενώ υπάρχουν και ίχνη Ρωμαϊκής οχύρωσης.
  • Τα Διποτάματα, ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού. Είναι μια ποταμιά μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων με πλούσια βλάστηση, παλιούς νερόμυλους και πέτρινα γεφύρια.
  • Τη Μονή Παναχράντου με τη μαγευτική θέα, η οποία θεωρείται το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Περιτριγυρισμένη από βράχους, λαξευμένους από τον άνεμο στο πέρασμα των αιώνων, σχηματίζονται σπήλαια, τα μεγαλύτερα από τα οποία τα χρησιμοποιούσαν οι ασκητές. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά το 963-969, κατά την επιστροφή του από την εκστρατεία κατά των Αράβων της Κρήτης. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο μοναστήρι, επίσης, φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1705.
  • Το Γεφύρι της Αγάπης, το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού όπου έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω και της ομώνυμης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη. Ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι, ανάμεσα σε καταπράσινα κυπαρίσσια και υπέροχα νερά!
  • Το Επισκοπείο ένας παραδοσιακός οικισμός όπου τα σπίτια του χωριού είναι κτισμένα με σκουρόχρωμο σχιστόλιθο, ενώ συχνά συναντά κανείς περίτεχνους περιστεριώνες μέσα σε ελιές, συκιές, κυπαρίσσια και πεύκα. Στο παρελθόν λειτουργούσε μονάδα παραγωγής μεταξιού που αξιοποιούσε τις πολυάριθμες μουριές που υπήρχαν στην περιοχή.
  • Την Καππαριά που οφείλει το όνομα της στο φυτό κάππαρη που υπάρχει σε αφθονία στην περιοχή αλλά και τα χωριά Πέρα Χωριό, Βουνί, Γιαννισαίο, Λαρδιά, Κόρθι με τις παλιές εκκλησίες, τα πέτρινα γεφύρια, τις δροσερές πηγές, τα πλατάνια και τα υπέροχα παλιά πέτρινα σπίτια.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα σημεία, που για λόγους χώρου δεν αναφέρουμε, είναι σίγουρο ότι θα μαγέψουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο!

[Advendure]: Γιατί επιλέχτηκε ο Ιούνιος (14 – 16) για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης; Δεν φοβάστε την ζέστη που τα τελευταία 2-3 καλοκαίρια έχει κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της και έχει δυσκολέψει διοργανώσεις; Εκείνη η περίοδος δεν είναι highseason τουριστικά για το νησί; Είναι άλλη μια εύλογη απορία νομίζουμε σχετικά με την ευκολία εύρεσης καταλυμάτων από τους αθλητές που θα έρθουν.

[ABTR]: Η τουριστική σεζόν στην Άνδρο συνήθως ξεκινάει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η ιδέα μας είναι το Andrus Beer Trail Race Festival να πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία εβδομάδα νωρίτερα του Αγίου Πνεύματος με στόχο να επεκταθεί κατά 10 ημέρες η σεζόν.

Σε όλους τους αγώνες που γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν πως πρέπει να διαχειριστούν τις ψηλές θερμοκρασίες. Δεν είναι κάτι που μας τρομάζει σαν διοργάνωση για αυτό άλλωστε έχουμε προβλέψει να υπάρχουν 5 σταθμοί στη μεγάλη διαδρομή όπου οι αθλητές θα μπορούν να αναπληρώνουν υγρά και ενέργεια. Μη ξεχνάτε πως το νησί έχει πολύ πράσινο οπότε κάποια κομμάτια των διαδρομών έχουν φυσική σκιά και τέλος στον τερματισμό η δροσερή θάλασσα και η παγωμένη μπύρα Andrus, που θα περιμένουν τους αθλητές, είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

[Advendure]: Τελευταία βλέπουμε με χαρά ότι αρκετές διοργανώσεις έχουν εντάξει φιλανθρωπικούς σκοπούς στην υλοποίηση τους. Ισχύει και για εσάς;

[ABTR]: Είμαστε μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστάθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για τη φετινή χρονιά μέρος των εσόδων θα δοθούν στην προσπάθεια που γίνεται από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Άνδρου, να δημιουργηθεί μια Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο νησί, ώστε άνθρωποι πάσχοντες που θέλουν να μείνουν μόνιμα ή να έρθουν για τουρισμό, να μπορούν να καλύψουν την ανάγκη τους αυτή.

[Advendure]: Πάντα σε μια πρώτη διοργάνωση υπάρχει η δυσκολία εύρεσης χορηγών, αλλά και εθελοντών, αν και η Άνδρος έχει εμπειρία από το παρελθόν από αγώνα ορεινού τρεξίματος. Πως τα πάτε σε αυτόν τον τομέα; Ποιοι στηρίζουν τη διοργάνωση; Υπάρχει τοπικό ενδιαφέρον, τόσο χορηγικά όσο και εθελοντικά;

[ABTR]: Όταν περπατάς στο δρόμο και σου λένε όλοι: “Πολύ ωραία ιδέα, έχετε με υπόψη σας γιατί θέλω να βοηθήσω ως εθελοντής”, τότε θεωρούμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υστερήσουμε σε εθελοντές. Γενικά όταν είσαι σε μια μικρή κοινωνία, και ότι γίνεται, γίνεται για το καλό του τόπου, όλοι γινόμαστε μια γροθιά και προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε.

Όσον αφορά τις χορηγίες υπάρχουν άτομα στην ομάδα που δουλεύουν πολύ σκληρά για αυτό. Γνωρίζουμε πως είναι ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι αλλά και ένα από τα βασικότερα κάθε εκδήλωσης που θέλει να προσφέρει μία ποιοτική διοργάνωση με πολλές παροχές, ώστε να κάνει αξέχαστη την εμπειρία των συμμετεχόντων.

[Advendure]: Διοργάνωση ορεινού τρεξίματος σε νησί και μάλιστα σαν την Άνδρο, σίγουρα πρέπει να έχει και το χαρακτήρα ενός event αθλητικού τουρισμού. Θα δούμε δράσεις (πολιτιστικές, γαστριμαργικές κτλ…), παράλληλα με τους αγώνες;

[ABTR]: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση η οποία θα προσφέρει στον συμμετέχοντα αλλά και στους θεατές μια αξέχαστη εμπειρία και ταυτόχρονα θα αποτελέσει ορόσημο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μέσα από τους αγώνες και τις εκδηλώσεις θέλουμε να προάγουμε τα αθλητικά ιδεώδη, τον εθελοντισμό, την περιβαλλοντική συνείδηση και τον αθλητικό τουρισμό.

Φυσικά και θα γίνουν δράσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης! Κάποιες από τις ιδέες, που ήδη υλοποιούνται είναι οι χορευτικοί σύλλογοι να σας παρουσιάσουν την μουσική παράδοση του νησιού με τοπικές στολές, θα ακούσετε μουσική από τοπικούς μουσικούς, θα γίνει μια μεγάλη συναυλία, Beach Party, Pasta Party, δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους κ.α.. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του τριημέρου θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα www.andrusrace.com

[Advendure]: Θα υπάρξουν κάποιες διευκολύνσεις σε σχέση με τη μεταφορά και τη φιλοξενία αθλητών και των συνοδών τους; Ίσως κάποιες εκπτώσεις στη διαμονή και στα εστιατόρια; Δουλεύετε πάνω σε κάτι τέτοιο;

[ABTR]: Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, οι διευκολύνσεις είναι πρωταρχικός μας σκοπός! Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσες περισσότερες παροχές και εκπτώσεις μπορούμε προς τους αθλητές που θα αφορούν την μετακίνηση, την διατροφή και τη διαμονή στο νησί, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας πριν το άνοιγμα των εγγραφών.

[Advendure]: Μια κλασσική ερώτηση που πάντα κάνουμε για καινούργιους αγώνες έχει να κάνει με το γιατί να επιλέξει να έρθει κάποιος στην Άνδρο, στα μέσα Ιουνίου, σε ένα μήνα με αρκετές άλλες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στη χώρα. Τι θα τον τραβήξει στη διοργάνωση και το νησί;

[ABTR]: Η Άνδρος είναι ένα ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με αφθονία υδατικών αποθεμάτων, ορεινό χαρακτήρα, έντονο ανάγλυφο και εξαιρετικά ποικίλο τοπίο. Μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, πολυάριθμες παραλίες, ρεματιές συνεχούς ροής, καταρράκτες και πηγές σχεδόν σε κάθε πλαγιά και κοιλάδα.

Η συνεχής ανθρώπινη παρουσία άφησε σημάδια ορατά ακόμη και στις πιο απόκρημνες πλαγιές του νησιού, διαμορφώνοντας με βασικό υλικό την πέτρα, ένα τοπίο σε μεγάλο βαθμό χειροποίητο. Η ποικιλία της αγροτικής αρχιτεκτονικής εντυπωσιάζει, ξερολιθιές, αναβαθμίδες («αιμασιές» στη ντοπιολαλιά), λιοτρίβια, αλώνια, πάνω από 200 καταγεγραμμένοι νερόμυλοι, 69 ανεμόμυλοι, 10άδες γεφύρια αρκετά εκ των οποίων τοξωτά και εκατοντάδες ξωκλήσια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Ο περιηγητής-πεζοπόρος απαντά εντυπωσιακά διαφορετικούς μικρόκοσμους πλούσιους σε βιοποικιλότητα. Πάνω από το 1/3 της επιφάνειας του νησιού είναι χαρακτηρισμένη Natura, IBA (περιοχή σημαντική για την ορνιθοπανίδα) και καταφύγιο άγριας ζωής, όπου και φιλοξενούνται σπάνια και ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Ο συγκεκριμένος μήνας όντως έχει αρκετούς αγώνες τρεξίματος, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν δεκάδες ορεινοί αγώνες κατά τη διάρκεια του χρόνου, όποτε και να αποφασίζαμε να τον διεξάγουμε πάντα θα πέφταμε σε μήνα με αρκετές αντίστοιχες διοργανώσεις.

Αυτό που θα τραβήξει τον κόσμο να έρθει στο δικό μας αγώνα, εκτός από όλα τα παραπάνω, είναι το καινούριο! Ένας καινούριος αγώνας, από μια καινούρια ομάδα με όραμα, που στοχεύει σε μια άρτια διοργάνωση, που δεν θα υστερεί αλλά ούτε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από κανέναν άλλο αγώνα.

Στόχος μας είναι όλοι που θα έρθουν, αθλητές-συνοδοί-θεατές, να περάσουν όμορφα και να γνωρίσουν εκτός από τον αγώνα, τις ομορφιές του νησιού και να ζήσουν ένα φανταστικό τριήμερο που θα τους κάνει να ξαναέρθουν!

[Advendure]: Αν και ακόμη είμαστε πριν από την πρώτη διοργάνωση, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το γενικότερο όραμα σας για το μέλλον. Πως σκέφτεστε την εξέλιξη του φεστιβάλ στα επόμενα 2-3 χρόνια;

[ABTR]: Όραμα μας είναι, το Andrus Beer Trail Race Festival, να γίνει ένα φεστιβάλ ορόσημο του νησιού μας! Θέλουμε χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει και να επεκτείνεται. Να γίνει από τριήμερο, πενταήμερο ή και βδομάδα, να ενσωματώσουμε άλλα αθλήματα και δράσεις που θα επεκταθούν σε όλο το νησί. Για φέτος σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα μονοπάτια και να ανακαλύψετε από κοντά μια μάλλον «άγνωστη» Άνδρο κι ένα Κυκλαδονήσι εντυπωσιακά διαφορετικό!

Πηγή: ADVENDURE

Δείτε επίσης