Σημαντικά ύψη βροχής στις Κυκλάδες και στην Κρήτη

Υπερχείλισε το φράγμα της Φανερωμένης

απο Cyclades Open

Μετά το πέρασμα της «Ελπίδας» και την σημαντική χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά της Νάξου, σειρά πήραν οι βροχές με αξιοσημείωτο ύψος βροχοπτώσεων στα ορεινά και στα πεδινά του νησιού.

Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μανόλης Πολυκρέτης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook «το φράγμα της Φανερωμένης έκανε υπερχείλιση, με αποτέλεσμα να έχουμε απόθεμα 1,5 εκ. κυβικά νερού, καθώς και η λιμνοδεξαμενή Γαλήνης – Εγγαρών σε 2-3 ημέρες θα είναι 100% πλήρης με απόθεμα 570 χιλ. κυβικά».

Σύμφωνα με το Meteo.gr, σημαντικά είναι τα ύψη της βροχής στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με την κακοκαιρία να υποχωρεί από το μεσημέρι και μετά στις Κυκλάδες.    

Tι αναφέρει το meteo.gr:

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες Σάββατο 29/01 κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον παρακάτω Πίνακα, παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00 το πρωί της Κυριακής 30/01, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Δαμαριώνα Νάξου με 46 mm.  

Πίνακας. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00  της Κυριακής 30/01/2022, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.  

Πηγή μετεωρολογικών δεδομένων: Meteo.gr/ Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Δείτε επίσης