8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Στις 30 Απριλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο!

απο Cyclades Open

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου 2023 και ήδη ο αγώνας επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά το διεθνή του χαρακτήρα.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν περισσότερες από 100 ημέρες για τη διεξαγωγή του, ήδη οι συμμετοχές των αθλητών προέρχονται από 35 χώρες, αποδεικνύοντας την εκτίμηση που έχει ο Αγώνας στην παγκόσμια δρομική κοινότητα αλλά και τη φήμη που έχει δημιουργήσει εκτός συνόρων.

Εκτός από την Ελλάδα, τα γειτονικά κράτη και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από ιδιαίτερα μακρινούς προορισμούς όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι αρκετοί από τους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό αγώνα, έλαβαν μέρος στη διοργάνωση και στο παρελθόν. Η ξεχωριστή δρομική εμπειρία που βίωσαν μαζί με τις υψηλού επιπέδου παροχές του Αγώνα και του Νησιού, τους ξαναφέρνουν στη Ρόδο.

Οι εγγραφές για τον 8ο Μαραθώνιο της Ρόδου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3,  συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/  

Οι δρομείς αν δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους , έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή, συνδυάζοντας μάλιστα την παραμονή στη Ρόδο με την αργία της Πρωτομαγιάς.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου

Το promo video του αγώνα

Δείτε επίσης