Απολύονται 11.000 υπάλληλοι σε Facebook-Instagram

απο Cyclades Open

Η Meta (Facebook-Instagram) απολύει το 13% του προσωπικού της ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg σε επιστολή προς τους υπαλλήλους  του.

«Σήμερα μοιράζομαι μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», γράφει ο Zuckerberg στην επιστολή. «Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν. Λαμβάνουμε επίσης μια σειρά πρόσθετων μέτρων για να γίνουμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εταιρεία, μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το 1ο τρίμηνο».

Οι απολύσεις έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Meta, η οποία παρείχε χλιαρή καθοδήγηση στα τέλη Οκτωβρίου για τα επερχόμενα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, που τρόμαξαν τους επενδυτές και προκάλεσαν βύθιση 20% στη μετοχή.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τα αυξανόμενα έξοδα της Meta, τα οποία ήταν 19% υψηλότερα σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις της Meta μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στα 27,71 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 46% από το προηγούμενο έτος, στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε αυτό. Σε όσους φεύγουν, θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για όλα όσα έχετε προσφέρει», πρόσθεσε.

Οι υπάλληλοι που φεύγουν, θα λάβουν 16 εβδομάδες αμοιβής συν δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας, δήλωσε ο Zuckerberg. Η Meta θα καλύψει ασφάλιση υγείας για έξι μήνες.

Η Meta αριθμούσε πάνω από 87.000 εργαζόμενους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Euro2day

Δείτε επίσης