Αρχαία Λατομεία Πάρου-Νίκος Μαλατέστας: Συντονισμός συλλόγων και φορέων για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Μια εκπομπή του Aegean Voice 107,5

απο Cyclades Open

Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΑΜΚΕ Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Πάρου, κ. Νίκος Μαλατέστας, μιλά στον Aegean Voice 107.5, στην εκπομπή Στο βάθος κήπος και την Ειρήνη Προμπονά, με αφορμή την εκδήλωση που θα γίνει την προσεχή Κυριακή με σκοπό την ενημέρωση και την συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τον λαό της Πάρου για τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία των αρχαίων λατομείων και τη δημιουργία αρχαιολογικού και πολιτιστικού πάρκου στο Μαράθι.

Τα αρχαία λατομεία της Πάρου αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και οι σύλλογοι και οι φορείς της Πάρου ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό αυτό να γίνει η επίσημη πραγματικότητα. Είναι γεγονός πως τα νησιά των Κυκλάδων έχουν καθιερωθεί ως τόπος θερινών διακοπών συνδυάζοντας το γνωστό σε όλους δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα», μόνο που τα νησιά μας δεν είναι μόνον αυτό.

Η πλούσια ιστορία τους, που διατρέχει τους αιώνες, οφείλουμε να διασωθεί και να αναδειχθεί, όχι με την κλασσική έννοια της «ανάπτυξης»  που τείνει να είναι συνώνυμο της «εκμετάλλευσης» αλλά με την ανάδειξή τους  ως ζωντανό κύτταρο του Πολιτισμού, η γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν βαδίζοντας προς το μέλλον.

Ο κ. Νίκος Μαλατέστας μας εξηγεί αυτή την προσπάθεια, τον συντονισμό των κινήσεων των  συλλόγων και των φορέων κάτω από μια κοινή ομπρέλα δράσης  προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης