Χελιδονίσματα: Την Κυριακή 31/03 υποδεχόμαστε τα χελιδόνια στη Νάξο!-Δείτε που και πως

απο Cyclades Open
ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2024 ΝΑΞΟΣ

Στις 31 Μαρτίου ημέρα Κυριακή υποδεχόμαστε τα χελιδόνια στη Νάξο σε μια γιορτή της Άνοιξης και της πραγματικής χαράς για μικρούς, αλλά και για… μεγάλους που νιώθουν παιδιά!

Η δράση “Χελιδονίσματα” που υλοποιείται από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Γυναικών Νάξου σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία και τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου θα γίνει στα πλυσταριά του μικροσκοπικού, αλλά πανέμορφου Δαμαλά και θα βάλουμε όλη μας την τέχνη και την αγάπη για να φτιάξουμε φωλιές για τα σπιτοχελίδονα.

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις φτιάξουν και ψηθούν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος  είναι μια ξεχωριστή χρονιά αφού κλείνουν 30 χρόνια από τα πρώτα «Χελιδονίσματα» που διοργάνωσε η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ συνδυάζοντας τα παραδοσιακά εαρινά κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης με την κατασκευή φωλιών για τους αγαπημένους μας φτερωτούς ταξιδιώτες.

Τα «Χελιδονίσματα 2024» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, σχολεία και νηπιαγωγεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς – πολιτιστικούς – εθελοντικούς φορείς και Δήμους.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα χελιδόνια.

Παράλληλα θα γίνει και ανταλλαγή σπόρων

Σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά, δεδομένα, που προσπαθώντας να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη, την δυσκολεύουμε, που απομυζούμε κάθε τι καλό από τη φύση και αντί να βελτιωθούμε, βαλτώνουμε, εμείς επιμένουμε να προσπαθούμε το απλό, το τόσο γνώριμο μα διαφορετικό.

Έτσι, για μια ακόμη φορά θα συναντηθούμε για να γιορτάσουμε τους καρπούς της γης, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, να μοιραστούμε σπόρους για τη νέα προσωπική μας σοδειά.

Δείτε επίσης