Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αναστάσιου Πανταζή

απο Cyclades Open

Μετά τον εισαγγελέα, ο οποίος  έκρινε ότι δε συντρέχουν οι λόγοι αποφυλάκισης του (αναστολής εκτέλεσης της ποινής του) το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, προχώρησε στην ίδια απόφαση.

Ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε λόγους υγείας για την αποφυλάκιση του, αλλά και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέλη της οικογένειας του. Επιπλέον, όπως είπε η υπεράσπιση του, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται το απαιτούμενο διάστημα για να καταθέσει αίτηση για υφ’ όρων απόλυση, πριν ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος Δημήτρης Γκαβέλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή», ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών». Μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς σε 10 χρόνια κάθειρξη. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρωταγωνιστής στις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι και των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε ως πυρηνάρχης Περάματος και εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Πηγή: Έθνος/Σοφία Φασουλάκη

Δείτε επίσης