Χρυσός ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου στην Γλασκώβη!

απο Cyclades Open
ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής! Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε back to back παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο καθώς διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2022 στο Βελιγράδι. Παράλληλα έφτασε τα δέκα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου συνολικά έχει εννέα χρυσά και ένα ασημένιο! Ασύλληπτη συλλογή για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, ο οποίος πλέον βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Τεντόγλου άρχισε ιδανικά κάνοντας άλμα στα 8,22μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Ίδια επίδοση όμως (8,22μ.) έκανε και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι στο πρώτο του άλμα.

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου δεν ήταν εξίσου καλό καθώς προσγειώθηκε στα 7,94μ., όμως ήταν καλύτερο απ’ το δεύτερο του Φουρλάνι που έκανε άλμα στα 7,91μ..

Ο Τεντόγλου έψαξε το μεγάλο άλμα στη συνέχεια και το έκανε αλλά ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια. Κι ο Φουρλάνι όμως έμεινε χαμηλά καθώς πήδηξε στα 7,86μ.. 

Μετά την τρίτη προσπάθεια, η σειρά άλλαξε με τον Φουρλάνι να πηδάει προτελευταίος και ο Τεντόγλου τελευταίος. Στην τέταρτη προσπάθεια λοιπόν ο Φουρλάνι έκανε καλό άλμα στα 8,10μ. περνώντας προσωρινά στην πρώτη θέση, αλλά ακολούθησε αμέσως μετά ο Τεντόγλου, ο οποίος απάντησε με 8,15μ. επιστρέφοντας στην κορυφή.

Μετά την πέμπτη προσπάθεια στην μάχη μπήκε και ο Τζαμαϊκανός ΜακΛέοντ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό άλμα στα 8,21μ.. O Tεντόγλου έκανε επίδοση 8,11μ. και ο Φουρλάνι 8,04μ..

Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια ο Φουρλάνι ρίσκαρε αλλά ήταν άκυρος και ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για ακόμα μία φορά! Ο Τεντόγλου δείχνοντας τη σταθερότητά του έκανε άλμα στα 8,19μ. πανηγυρίζοντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Τα μετάλλια του Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου έχει κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2020, ένα χρυσό (2022) και ένα αργυρό (2023) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δύο χρυσά (2022, 2024) σε Παγκόσμια κλειστού στίβου, δύο χρυσά Ευρωπαϊκά (2018, 2022) και τρία χρυσά Ευρωπαϊκά στον κλειστό στίβο (2019, 2021, 2023). 

Πηγή: ethnos.gr

📸videoshot ert3

Δείτε επίσης