Δήμος Ζωγράφου: Αφιέρωμα στον τεράστιο Ιάκωβο Καμπανέλλη απόψε στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Ζωγράφου παρουσιάζει απόψε στις 20:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (είσοδος από Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Νικ. Καζαντζάκη, Ζωγράφου), στους 35ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων & Φεστιβάλ Θεάτρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για να απολαύσουμε το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ι. Καμπανέλλη, ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) ως «Λογοτεχνικό Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σειρά εκδηλώσεων, τιμώντας το πολυδιάστατο έργο και την διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης υπήρξε θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, ποιητής, στιχουργός, λογοτέχνης, ηθοποιός, ένας διανοούμενος που με την πολυμορφία του έργου του και τις παρεμβάσεις του, σφράγισε ανεξίτηλα τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό. Με τα 40 θεατρικά έργα του, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου τιμά τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στα γράμματα, αφιερώνει τους 35ους πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες στη μνήμη του.

Ομιλητές: Θάνος Φωσκαρίνης (θεατρολόγος- Δρ.Ιταλικής Φιλολογίας), Κατερίνα Πολυχρονοπούλου (σκηνοθέτης)

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Δημήτρης Καραβιώτης, Ευγενία Μαραγκού, Αγγελική Μαρίνου, Δημήτρης Μαύρος, Μιχάλης Ψαλίδας.

Παίζουν οι μουσικοί: Ντορίν Λασκαρίδου-κιθάρα, Στάθης Λασκαρίδης-βιολί, Νικολέττα Κίτσιου-τραγούδι

Επεξεργασία εικόνων- επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού-σχεδιασμός φωτισμού: Πέτρος Μακρής

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα: «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», «Η Αυλή των θαυμάτων» και «Το μεγάλο μας Τσίρκο».

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την αρωγή της Κατερίνας Καμπανέλλη.

📸kambanellis.gr

Δείτε επίσης