Δημοτική παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα»: Συνάντηση του υπ. δημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη με την δημοτική κοινότητα Νάξου

απο Cyclades Open

Με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου συναντήθηκε την Τετάρτη (11-01-23) ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης, στο Δημοτικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι έθεσαν προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, ο μη σωστός και ορθός σχεδιασμός θέσεων στάθμευσης, το ζήτημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, η έλλειψη σωστού φωτισμού των δρόμων και των μνημείων, η έλλειψη κανονισμού (κανονιστικών διατάξεων) για την διαμόρφωση όψεων καταστημάτων αλλά και η χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Επίσης αναφέρθηκαν στην έλλειψη επιτροπών οι οποίες θα ερευνούν και θα εισηγούνται μέτρα για την καλύτερη λειτουργία της πόλης, όπως π.χ. επιτροπή αισθητικής, καθώς και για τη δυσλειτουργία που παρατηρείται ειδικά σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, μετά την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και την ανυπαρξία αρμόδιων επιτροπών.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νάξου, είναι η έλλειψη ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή για το ΠΕΑΛ αλλά και για τη μελέτη χωροθέτησης Εμπορικού Λιμανιού.

Από την πλευρά του ο κ. Πολυκρέτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του σημερινού λιμανιού, όπως τη μεγάλη δυσκολία εισόδου-εξόδου οχημάτων, την απαράδεκτη εικόνα και λειτουργία των στεγάστρων αναμονής και τη μη προώθηση διαδικασιών για εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων με απορρόφηση κονδυλίων τα οποία υπάρχουν αδιάθετα στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφερόμενος στο σημαντικό πρόβλημα της καθαριότητας επεσήμανε ότι η μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας οδηγεί στο να μη γίνεται σωστά ο καθαρισμός της πόλης και η αποκομιδή των απορριμμάτων, τη στιγμή που θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις  με χρηματοδότηση από τις ανταποδοτικές δαπάνες ή από τα αποθέματα που υπάρχουν στο Ταμείο του Δήμου, αλλάζοντας την προτεραιότητα στο σχεδιασμό δράσεων όπως για παράδειγμα, αντί της χρηματοδότησης εξηλεκτρισμού κάποιας τοποθεσίας, να χρηματοδοτηθεί ο τομέας καθαριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο θέμα του νερού, τις μελέτες και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου και των δικτύων αλλά και για την ανάγκη σύνταξης μελετών και πραγματοποίησης έργων για την πλήρη αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης.

Τέλος ο κ. Πολυκρέτης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξής του, για οποιαδήποτε μελέτη ή έργο που αφορά στην Χώρα της Νάξου θα γίνεται διαβούλευση και θα ζητείται η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, στην οποία μάλιστα θα παραχωρηθεί χώρος στο Δημαρχείο, με γραμματειακή υποστήριξη με όλα τα σύγχρονα μέσα, διότι το θεωρεί απαράδεκτο η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου μας να μην στεγάζεται κάπου και να στερείται τα απαραίτητα μέσα επικοινωνίας για τη σωστή λειτουργία της.

Επίσης, όπως τόνισε, στις συναντήσεις με τη διοίκηση των Υπουργείων για την επίλυση προβλημάτων του δήμου, την προώθηση διαδικασιών μελετών και μεγάλων έργων, θα υπάρχει εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

📸Anton Lammert/Pixabay

Δείτε επίσης