Εισαγγελική έρευνα για τις παρανομίες στη Μύκονο

απο Cyclades Open

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, την κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις παρανομίες στο νησί, οι οποίες κατά κανόνα είναι πολεοδομικές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του αναφέρει ότι στην Μύκονο «επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των νόμων σε όλους τους τομείς τής επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας» και προσθέτει:

«Η πράγματι θλιβερή αυτή εικόνα πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατόν και ολοκληρωτικά, ώστε να αποκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή ο σεβασμός στους νόμους της Πολιτείας και να ανυψωθεί το τρωθέν κύρος κάθε είδους κρατικής υπόστασης. Το ίδιο επιτακτική όμως είναι και η ανάγκη να εκλείψει και το δίκαιο παράπονο όλων εκείνων που σεβάστηκαν και τήρησαν τους νόμους».

Παράλληλα, ο Ι. Ντογιάκος στην παραγγελία του αναφέρεται σε ονόματα ιδιωτών και επιχειρήσεων, ανά περιοχή της Μυκόνου, που φέρονται ότι έχουν παρανομήσει. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

  • Στη Χώρα της Μυκόνου, το εστιατόριο-μπαρ Sea Satin, όπου γίνονται παράνομες οικοδομικές εργασίες κατά πλήρη παραβίαση των σημάτων διακοπής εργασιών ή παράνομες εκσκαφές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Φιλιππή,
  • Στον Πάνορμο, στο PRINCIPOTE DE MYKONOS, όπου γίνονται παράνομες κατασκευές χωρίς καμία απολύτως άδεια,
  • Στη Φτελιά στο ALEMAGOU, όπου γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου, ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουόμενων εκτός καταστήματος,
  • Στην Ψαρρού όπου τα μπαρ έχουν ορθώσει ενιαίο τείχος που εμποδίζει την πρόσβαση των λουόμενων στη θάλασσα, ενώ δεν υπάρχει και ο προβλεπόμενος από το νόμο χώρος για ελεύθερους λουόμενους,
  • Μεταξύ Ψαρρού και Paradise το αυθαίρετο κτίσμα χωρίς καμία απολύτως άδεια, και
  • Στον Καφέ Κάβο (SCORPIOS), όπου γίνονται παράνομες εκσκαφές σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη» που σημαίνει απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε άλλο σημείο της παραγγελίας του αναφέρει ότι είναι «γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παράνομων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όμως ούτε καν να ”ενοχλείται” από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο».

Τέλος, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις επιτοπίως στο νησί και να υπάρξει συντονισμένη δράση και άμεση εποπτεία όλων των ενεργειών των ανακριτικών οργάνων που θα εμπλακούν στις έρευνες ενώ παράλληλα απέστειλε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

📸Inside Story

Δείτε επίσης