Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου

απο Cyclades Open

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα Σάββατο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατόπιν θα προκηρυχτούν επισήμως οι εκλογές με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη των εκλογών και την ημερομηνία συγκρότησης της νέας Βουλής.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων στην εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί το Σάββατο στις 11.00 με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κατόπιν θα προκηρυχτούν επισήμως οι εκλογές με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη των εκλογών και την ημερομηνία συγκρότησης της νέας Βουλής.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, με απόφαση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει την αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ η έως τώρα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.

Ο Άκης Σκέρτσος αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου καθώς ο δεύτερος λόγω της υποψηφιότητάς του στη Φθιώτιδα θα έχει περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Παράλληλα, αναμένεται και η αντικατάσταση –όπως είθισται– του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη από υπηρεσιακό υπουργό.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης