Εκλογές στη Βραζιλία: Νέος πρόεδρος ο Λούλα ντα Σίλβα

απο Cyclades Open

Νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας αναδείχθηκε Λούλα ντα Σίλβα. Επικράτησε του Μπολσονάρου με μικρή διαφορά

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα εξελέγη την Κυριακή νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η εθνική εφορευτική επιτροπή, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE).

Συγκεκριμένα, οι Βραζιλιάνοι προσήλθαν στις κάλπες σε τεταμένες εκλογές όπου καλέστηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στην επανεκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου ή την επιστροφή στην εξουσία του αριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Με καταμετρημένο το 99,52% των ψήφων, ο Λούλα συγκεντρώνει το 50,88%των έγκυρων ψηφοδελτίων έναντι 49,12% του αντιπάλου του, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της χώρας επιβεβαίωσε μάλιστα τη νίκη του κεντροαριστερού υποψηφίου, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών “καθορίστηκε μαθηματικά”.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 17.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα της πιο πολωμένης εκλογικής διαδικασίας στην σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας έγιναν γνωστά λίγες ώρες αργότερα.

Πηγή: NEWS247

📸 via twitter

Δείτε επίσης