Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δόθηκε παράταση μίας ώρας-Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

απο Cyclades Open

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κινητοποιήθηκε για να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αριθμό των ψηφισάντων να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τις 115.000 λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ, τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας και οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ξεπέρασαν τις 130.000 (135.535) οι συμμετέχοντες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς αυτοί του εξωτερικού, οι οποίοι ανέρχονται σε 1.100.

Σημειώνεται ότι περίπου το ένα τέταρτο όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες είναι νέα μέλη, ενώ διευκρινίζεται ότι εάν δεν εγγραφεί κάποιος σήμερα ως νέο μέλος, δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει εάν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Το κλίμα στα επιτελεία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέλευση των ψηφοφόρων. Η υποψήφια πρόεδρος θα μεταβεί κάποια στιγμή, αργότερα, στην Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα.

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, ενώ εκτιμάται ότι τα νέα μέλη ήρθαν στη διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι τους κινητοποίησε η υποψηφιότητα Κεσσαλάκη, ενώ επισημαίνουν τα πολλά οργανωτικά προβλήματα, καθώς δεν ήταν αναμενόμενη η τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Από το επιτελείο του Νίκου Παππά επισημαίνουν ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για το κόμμα,ενώ δικαιώνεται η επιλογή να εκλέγεται η ηγεσία από τη βάση.

Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι πάντα σημαντική, ενώ από την πλευρά του Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκού κόμματος.

Πότε θα έχουμε αποτελέσματα

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι περίπου στις 9 το βράδυ θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα στο 50% των ψήφων, με τα τελικά να αναμένονται κατά τις 10.30 το βράδυ, ωστόσο, η παράταση που δόθηκε αναμένεται να ανατρέψει τον προγραμματισμό. 

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει θα καταγράφεται σε τάμπλετ, όμως, όπως ανέφερε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα, από την Κουμουνδούρου ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, δύσκολα θα υπάρξουν αποτελέσματα πριν από τις 11 το βράδυ και πάλι θα μιλάμε για δείγμα και όχι ολοκληρωμένη καταμέτρηση.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Τα τελευταία μηνύματα των υποψήφιων προέδρων

  • Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), γύρω στις 10:30.
  • Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), γύρω στις 10:30.
  • Ο Νίκος Παππάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας), περίπου στις 9.30. 

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε επίσης