ΕΛ.ΤΑ Αντιπάρου: Η ανοιχτή επιστολή/διαμαρτυρία μόνιμου κάτοικου του νησιού και οι παρεμβάσεις των βουλευτών Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Σε συνέχεια της ανοιχτής επιστολής του κ. Γιάννη Τριαντάφυλλου από την Αντίπαρο για τα ΕΛ.ΤΑ Αντιπάρου, οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας (ΝΔ) και Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ερώτηση και αναφορά αντίστοιχα για το θέμα.


Ανοιχτή επιστολή του κ. Γιάννη Τριαντάφυλλου

Αντίπαρος 28 Ιανουαρίου 2022

Προς:

Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη Κυριάκο
Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη Κυριάκο
Βουλευτές νομού Κυκλάδων

Κοινοποίηση:

Δήμος Αντιπάρου

Επαρχείο Πάρου Αντιπάρου

Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, γραφείο κ. Χατζημάρκου

Αντιπεριφερειάρχη Νομού Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη

Τοπικά ΜΜΕ

Ραδιόφωνο, τηλεόραση

Το παρακάτω κείμενο είναι αυτολεξεί από δελτίο τύπου των ΕΛΤΑ στις 11 Νοεμβρίου 2021:

Το στρατηγικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση της δυναμικότητας στη διαχείριση αντικειμένων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις παραδόσεις αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών με πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες….

Βέβαια αυτό δεν συμβαδίζει καθόλου με τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες από αυτά που συμβαίνουν από τις αρχές του 2022 στο μικρό κυκλαδονήσι της Αντιπάρου. Το ταχυδρομείο του νησιού εδώ και 3 χρόνια δεν έχει πλέον κτίριο στο νησί. Μέχρι πρότινος είχε υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη η οποία έληξε μάλλον οικονομικών διαφορών.

Τώρα πλέον η διανομή της αλληλογραφίας και δεμάτων γίνεται με ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο έρχεται 2 φορές την εβδομάδα από το επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ Πάρου.

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι θα πρέπει να ψάξουν κάτω στο τσιμέντο μόνοι τους να βρουν γράμματα, λογαριασμούς, κτλ.

Ηλικιωμένοι, ανάπηροι, μαθητές, αλλοδαποί μετανάστες, τουρίστες μπερδεύονται μεταξύ τους για 4 – 5 ώρες και δημιουργούν σκηνές που θυμίζουν άλλες εποχές και καθόλου δεν συμβαδίζουν με την ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται τελευταία.

Βλέπετε το μικρό νησί της Αντιπάρου κατά περίεργο τρόπο δεν είναι μόνο παραθεριστικός προορισμός διάσημων αστέρων του Hollywood και αρκετών πλούσιων επιχειρηματιών αλλά εδώ και αρκετά χρόνια κατοικείται από ντόπιους νέους και γέρους που μένουν καλοκαίρια αλλα6καιχειμώνες στον τόπο τους.

Ο Δήμος Αντιπάρου επανειλημμένα έχει αναφέρει το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί στις αρμόδιες υπηρεσίες και βοήθησε όσο μπορούσε στην ανεύρεση νέου οικήματος για να στεγάσει το ταχυδρομείο αλλά τελικά μάλλον η διεύθυνση των ΕΛΤΑ δεν το επιδίωξε πραγματικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού για να στείλουν ένα απλό γράμμα θα πρέπει να επιλέξουν τις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών με τεράστιο κόστος η να μεταβούν οι ίδιοι στην Πάρο στο επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι επίσης πρέπει να μεταβούν στο κατάστημα της Πάρου για να πάρουν την πολυπόθητη μηνιαία σύνταξη τους. Και η παραλαβή της αλληλογραφίας εξακολουθεί να γίνεται στο λιμάνι του νησιού έξω κάτω στα τσιμέντα ανάμεσα σε τελάρα και χαρτόκουτα….. με βροχές και αέρηδες.

Αν πιστεύετε ότι αυτές οι εικόνες αρμόζουν σε ένα νησί 1200 μονίμων κατοίκων και περίπου 20.000 τουριστών το καλοκαίρι μπορείτε να συνεχίσετε τις πολιτικές απαξίωσης….. Αν απεναντίας νομίζετε ότι το ταχυδρομείο σε ένα νησί είναι απαραίτητο περιμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο.

Η παρούσα επιστολή σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Για να σας σταλεί προσωπικά – ταχυδρομικά θα στοιχίσει περίπου 12 ευρώ με εταιρεία courier η θα πρέπει να κάνω ταξίδι στην Πάρο σε εργάσιμη ημέρα και να χάσω την δουλειά μου και επίσης να χρεωθώ πορθμείο γιατί θα πρέπει να πάρω αυτοκίνητο…

Αναμένοντας άμεσα ενέργειες σας,

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τριαντάφυλλος του Αρτεμίου

Μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου

Το σοβαρό πρόβλημα μη λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ΕΛ.ΤΑ στην Αντίπαρο ανέδειξε και έθεσε, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι στην Αντίπαρο δεν υπάρχει καμία ενεργή Ταχυδρομική Υπηρεσία, καθώς το Ταχυδρομικό Πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ έχει σταματήσει να λειτουργεί, λόγω προβλημάτων στέγασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η προσωρινή λύση που έχει δοθεί με την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αντιπάρου από τα ΕΛ.ΤΑ Πάρου δύο φορές την εβδομάδα, δεν αποτελεί λύση για τους συμπολίτες μας, καθώς η εξάρτηση από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, είναι μεγάλη. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβούν στην Πάρο για να λάβουν τη μηνιαία σύνταξή τους και να πληρώσουν λογαριασμούς, εξαιτίας της έλλειψης εξοικείωσης με την τεχνολογία.

Ο βουλευτής Κυκλάδων κατέθεσε την ερώτηση προς τον κ. υπουργό, ζητώντας ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες επαναλειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου των ΕΛ.ΤΑ στην Αντίπαρο και για τις ενέργειες που θα γίνουν, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και στελέχωσή του.


Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την ανοιχτή επιστολή μόνιμου κάτοικου της Αντιπάρου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ενημερώνει και διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των γραφείων των ΕΛΤΑ στο νησί της Αντιπάρου.

Το γραφείο των ΕΛΤΑ στο νησί της Αντιπάρου έχει κλείσει εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα η διανομή της αλληλογραφίας και των δεμάτων να γίνεται με μικρό αυτοκίνητο, το οποίο έρχεται δύο φορές την εβδομάδα από το επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ Πάρου.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «Ο Δήμος Αντιπάρου επανειλημμένα έχει αναφέρει το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί στις αρμόδιες υπηρεσίες και βοήθησε όσο μπορούσε στην ανεύρεση νέου οικήματος για να στεγάσει το ταχυδρομείο αλλά τελικά μάλλον η διεύθυνση των ΕΛΤΑ δεν το επιδίωξε πραγματικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού για να στείλουν ένα απλό γράμμα θα πρέπει να επιλέξουν τις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών με τεράστιο κόστος η να μεταβούν οι ίδιοι στην Πάρο στο επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι επίσης πρέπει να μεταβούν στο κατάστημα της Πάρου για να πάρουν την πολυπόθητη μηνιαία σύνταξη τους. Και η παραλαβή της αλληλογραφίας εξακολουθεί να γίνεται στο λιμάνι του νησιού έξω κάτω στα τσιμέντα ανάμεσα σε τελάρα και χαρτόκουτα….. με βροχές και αέρηδες».

Δείτε επίσης