Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Φιλόξενες γωνιές για τη φύση στις σχολικές αυλές

απο Cyclades Open
ελληνικη ορνιθολογικη εταιρεια σχολεια φωλιες

Με στόχο να γίνουν οι σχολικές αυλές μικρά καταφύγια για την άγρια ζωή, με περισσότερα κελαηδήματα και παιδικά χαμόγελα, η Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ επισκέφθηκε και πάλι τα σχολεία που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ “Birds Flying High”, αυτή τη φορά με αποστολή την τοποθέτηση τεχνητών φωλιών!

Αφού γνωρίσαμε καλύτερα τα πουλιά ως «Ερευνητές Φύσης» και μάθαμε περισσότερα για τις ανάγκες τους, βρήκαμε στη σχολική αυλή ιδανικές θέσεις για να φιλοξενήσουν μελλοντικές φτερωτές οικογένειες και κατασκευάσαμε όλοι μαζί τεχνητές φωλιές για Κοτσύφια, Κοκκινολαίμηδες και μικροπούλια όπως παπαδίτσες και σπουργίτια.

Οι τεχνητές φωλιές παρακολουθούνται στενά από τα μέλη της μαθητικής ομάδας του Προγράμματος που ανυπομονούν να υποδεχτούν τους πρώτους (συγκα)κατοίκους τους!

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα υπέροχα παιδιά & εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Αχαρνών, του 1ου ΔΣ Ραφήνας, του 1ου ΔΣ Νέας Ιωνίας, του 120ου ΔΣ Αθηνών και του 17ου Δημ. Σχολείο Αχαρνών.

Μια εξαιρετική ιδέα για τα σχολεία ώστε οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στη Φύση παρατηρώντας τους φτερωτούς τους φίλους και μαθαίνοντας περισσότερα για τις συνήθειες και τις ανάγκες τους.

Δείτε επίσης