Ένας ψαραετός στην Αλυκή της Νάξου! [video]

απο Cyclades Open

Ένας Ψαραετός (Pandion haliaetus – Πανδίων ο αλιαετός) βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αλυκή. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου που δραστηριοποιείται περισσότερο από 10 χρόνια στην περιοχή, αλλά και σ’ ολόκληρο το νησί απαθανάτισε τον ψαραετό στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής όπου ξεκουράζεται πριν συνεχίσει το ταξίδι του.

Γράφει στην ανάρτηση του το Naxos Wildlife Protection:

“Η περιοχή είναι ένα εξαιρετικό μέρος γι’ αυτό το αρπακτικό, καθώς βρίσκει με ευκολία τροφή στα ρηχά νερά της εκβολής της λιμνοθάλασσας. Άλλη μια σημαντική επίσκεψη που αποδεικνύει την σημαντικότητα της Αλυκής, αναγνωρισμένου Kαταφυγίου Άγριας Ζωής, για τα μεταναστευτικά πτηνά. Ωστόσο, εάν αυτή η περιοχή παραδοθεί στο έλεος της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, τα άγρια ζώα δεν θα έχουν την ησυχία και τον χώρο να τραφούν και να ξεκουραστούν.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες και η υποβάθμιση της περιοχής, καθώς θέλουμε τα παιδιά μας να βλέπουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα στο φυσικό τους περιβάλλον, που έχουμε την τύχη να βρίσκεται δίπλα μας και όχι μόνο σε φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ”.

Δείτε επίσης