Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ-ΚΗΕ Πάρου-Αντιπάρου: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, έχουμε φτάσει στα όρια εξάντλησης…»

απο Cyclades Open

Στο προηγούμενο έγγραφο μας προς εσάς  (Α.Π. 11/11-1-20), «είχαμε αναλύσει λεπτομερώς τους κινδύνους τόσο των εργαζομένων όσο και των εγκαταστάσεων των δικτύων των νησιών (Πάρου –Αντιπάρου) , αλλά και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Ωστόσο, διαπιστώνεται η απαξίωση του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Π/Κ ΠΑΡΟΥ.

Οι τρεις μόνιμοι εναερίτες του Π/Κ ΠΑΡΟΥ και ο εργοδηγός, καλούμαστε να εργαζόμαστε εξαντλητικά ωράρια και να κάνουμε επαναλαμβανόμενες συνεχόμενες βάρδιες  χωρίς ρεπό για να καλύψουμε τις ανάγκες των δύο νησιών μας με μισθούς που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών μας.

Παρά την απαράδεκτη αντιμετώπιση και εκμετάλλευσή μας από το ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζουμε με εργασιακή αυταπάρνηση  να διορθώνουμε βλάβες και ζημιές κρεμασμένοι από τις κολώνες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες μόνοι μας εκτελώντας τα εργασιακά μας καθήκοντα με επαγγελματισμό και κοινωνική ευαισθησία.

Με αφορμή τα τελευταία συμβάντα και τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του νησιού ή σε μεμονωμένους καταναλωτές, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για άλλη μια φορά για την κατάσταση που επικρατεί στο Π/Κ ΠΑΡΟΥ.

Το νησί μας συμπεριλαμβανομένου και το νησί της Αντιπάρου που ανήκει στο Π/Κ ΠΑΡΟΥ στατιστικά είναι το νησί με τις περισσότερες βλάβες στο Νότιο Αιγαίο.

Να επισημάνουμε ότι τα νησιά μας είναι σε έξαρση οικοδόμησης που συνεπάγεται την επέκταση του δικτύου.

Παρά τις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες προς πάσα κατεύθυνση προσπάθειες επίλυσης της στελέχωσης του Π/Κ ΠΑΡΟΥ με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση συνεχίζοντας να φέρνει συναδέλφους από την Αθήνα πράγμα που αυτό είναι άκρως επικίνδυνο διότι οι συνάδελφοι ΔΕΝ γνωρίζουν την περιοχή και την τοποθεσία τόσο των υποσταθμών όσο και του δικτύου για να προβούν σε άμεση αποκατάσταση των βλαβών. Στην πρόσφατη προκήρυξη που αναρτήθηκε για πρώτη φορά υπήρχαν κριτήρια όπου πολλοί από τους ενδιαφερόμενους έμειναν εκτός όπως για παράδειγμα ο συνάδελφος συμβασιούχος που εδώ και 3 χρόνια περίπου εργάζεται με οκτάμηνες συμβάσεις. 

Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στον κλάδο μας, γιατί ευθύνη δεν φέρνει ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε και τα καιρικά φαινόμενα,

Ευθύνη φέρνει η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

⦁ Για τη ζωή μας που κρέμεται από μια κολώνα με ρεύμα

⦁ Για την υποστελέχωση του Π/Κ ΠΑΡΟΥ

⦁ Για τον ασυντήρητο εξοπλισμό και το απαρχαιωμένο δίκτυο

⦁ Για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Καλούμε φορείς, συλλόγους και σωματεία να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας και τα δικαιώματά μας για το συμφέρον όλων μας στα νησιά μας.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε αναφορά το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ-ΚΗΕ Σωματειακό Παράρτημα Πάρου – Αντιπάρου, με το οποίο επιθυμούν με αφορμή και τα τελευταία συμβάντα και τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του νησιού, να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Π/Κ Πάρου λόγω της υποστελέχωσης του σε μόνιμο τεχνικό προσωπικό (εναερίτες), και καλούν φορείς, συλλόγους και σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα του για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εργασία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, τα νησιά είναι σε έξαρση οικοδόμησης, που συνεπάγεται την επέκταση του Δικτύου. Ωστόσο, παρά τις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες προς πάσα κατεύθυνση προσπάθειες επίλυσης της στελέχωσης του Π/Κ ΠΑΡΟΥ με μόνιμο προσωπικό, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση, συνεχίζοντας να φέρνει εναερίτες από άλλες περιοχές, οι οποίοι όμως, δεν γνωρίζουν ούτε την περιοχή ούτε την τοποθεσία των υποσταθμών και του δικτύου για να προβούν σε άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

Δείτε επίσης