ΕΠΣ Κυκλάδων: Εκτός διοργανώσεων 5 ποδοσφαιρικά σωματεία

απο Cyclades Open

Μετά από καταγγελία του ΑΜΕΣ Νηρέα, η ΕΠΣ Κυκλάδων, σε έκτακτη συνεδρίαση της, αποφάσισε να μην επιτρέψει σε 5 σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, μετά από καταγγελία που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων – και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων μας από σωματεία της δύναμης μας τα οποία δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και κατόπιν αυστηρών οδηγιών και συστάσεων της Γ.Γ.Α., βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην επιτρέψει πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ. τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων στις διοργανώσεις της Ένωσης.

1) Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ: Το σωματείο έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν πρόλαβε να πάρει πρωτόκολλο για την εγγραφή του στο Αθλητικό Μητρώο.

2) Α.Σ. ΙΟΥ: Το σωματείο έχει εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο για το άθλημα της Πετοσφαίρισης και δεν πρόλαβε να κάνει την εγγραφή του για το άθλημα του ποδοσφαίρου.

3) Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Το σωματείο έχει ήδη λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πρωτόκολλο για το Αθλητικό Μητρώο.

4) Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ και

5) Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ: Και τα δύο σωματεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο εναρμόνισης του Καταστατικού τους για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Σε περίπτωση που η Γ.Γ.Α. επιτρέψει με «οποιονδήποτε» τρόπο την συμμετοχή των ανωτέρω σωματείων στις επίσημες διοργανώσεις της Ένωσης πριν την 31/12/2022, τα πιο πάνω σωματεία θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κανονικά στις αντίστοιχες διοργανώσεις που συμμετείχαν. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγώνες που έχουν ήδη διεξαχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλα αυτά η Ένωση θα συνεχίσει την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς όπως ήδη έχει κάνει σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρωτοφανές πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τα σωματεία μας να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μέχρι τότε ευελπιστούμε οι Δήμοι να επιτρέπουν την είσοδο αυτών των πέντε σωματείων στους αθλητικούς τους χώρους ώστε οι αθλητές τους να μπορούν τουλάχιστον να αθλούνται

📸 Alex/Unsplash

Δείτε επίσης