Εύα Καϊλή: Αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι

απο Cyclades Open

Αποφυλακίστηκε το πρωί της Μ. Παρασκευής η Εύα Καϊλή, η οποία θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης μετά από περίπου τέσσερις μήνες εγκλεισμού για εμπλοκή της στο σκάνδαλο QatarGate.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση, όταν έφτασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, επεσήμανε: “Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου“.

Βάσει νόμου, θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της και αν θα μπορεί να έχει κινητό ή ίντερνετ, κάτι που θα αποφασίσουν οι βελγικές δικαστικές αρχές.

Της έχει απαγορευτεί η εξόδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο ενώ δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς QatarGate που παρέμενε, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, στις φυλακές του Χάρεν. Είχε προγηθεί η αποφυλάκιση με βραχιολάκι του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή και “εγκεφάλου” του σκανδάλου Αντόνιο Παντσέρι, και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης