Ευρωεκλογές 2024: Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου- Κάντε το τεστ για να δείτε ποιο κόμμα σας εκφράζει

απο Cyclades Open

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας κυκλοφόρησε το EU&I 2024, μια νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου (Voting Advice Application), που στόχο έχει να βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν συνειδητές επιλογές στις ευρωεκλογές 2024.

Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 γλώσσες και αποτελεί ένα διαδικτυακό εργαλείο που καλεί τους χρήστες να αντιδράσουν σε πολιτικές θέσεις/δηλώσεις οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα αποτελέσματα δείχνουν στους χρήστες ποια κόμματα βρίσκονται πιο κοντά στις προτιμήσεις τους, τόσο στη χώρα τους όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τεστ πολλαπλών επιλογών

Με το EU&I ο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε 30 ερωτήσεις για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη φορολογία, τη θέσεις σας έναντι των ΑΠΕ, τη μετανάστευση, την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη λειτουργία της ΕΕ. Στις δηλώσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο χρήστης καλείται να απαντήσει μέσω μιας πενταβάθμιας κλίμακας, από το «συμφωνώ απόλυτα» έως το «διαφωνώ απόλυτα», ενώ υπάρχει και η επιλογή «καμία γνώμη».

Η συμπλήρωση του τεστ γίνεται ανώνυμα με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών. Αφού απαντήσετε σε αυτές, καλείστε να δηλώσετε τη βαρύτητα κάθε μιας από τις 30 ερωτήσεις κατά την άποψή σας. Μόλις ολοκληρώσετε το τεστ, θα λάβετε άμεσα τις απαντήσεις για το ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο στις απόψεις σας και πιο λιγότερο.

Στη συνέχεια, το εργαλείο χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως “πιο σημαντικές” και λιγότερη έμφαση σε εκείνες που σταθμίζονται ως “λιγότερο σημαντικές”. Το πολιτικό προφίλ του χρήστη μπορεί να εξεταστεί σε σχέση με τα πολιτικά κόμματα ενός συγκεκριμένου έθνους, καθώς και με τα εθνικά κόμματα από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπερεθνικές ευρωομάδες.

Το ερωτηματολόγιο θέτει τις ίδιες ερωτήσεις σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ανώνυμο.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ πατώντας ΕΔΩ


📸ALEXANDRE LALLEMAND/Unsplash

Δείτε επίσης