Φροντίδα για την άγρια ζωή στις Κυκλάδες- Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό διήμερο στη Μήλο [φωτογραφίες]

απο Cyclades Open

Το διήμερο ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων στη Μήλο ολοκληρώθηκε με πρακτική επίδειξη τεχνικών διάσωσης και απλές οδηγίες για την άμεση παρέμβαση σε περιστατικά ανεύρεσης ασθενών, τραυματισμένων και ορφανών ζώων (μεσογειακή φώκια, θαλάσσια χελώνα, δελφίνια, φάλαινες, υδρόβια και αρπακτικά μεταναστευτικά ή ενδημικά πουλιά, κτλ).

Το Δίκτυο Cyclades Care for Wildlife (ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Cyclades Preservation Fund -CPF και των εξειδικευμένων οργανισμών περίθαλψης άγριων ζώων MOm – Monachus monachus , ARION , Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος και Naxos island wildlife protection ταξιδεύει , ενημερώνει και ενημερώνεται, εμπνέει και εμπνέεται, εκπαιδεύει, δικτυώνει και αναδεικνύει την αυταξία της άγριας πανίδας των νησιών μας!

“Χρέος και τιμή μας να προστατεύουμε, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, και παρά τις πολλές προκλήσεις, την άγρια ζωή στις Κυκλάδες” γράφει η εκτελεστική διευθύντρια του CPF Άννυ Μητροπούλου σε ανάρτησή της στο facebook.

Τελικός στόχος του Cyclades Care for Wildlife είναι η δημιουργία ενός μητρώου ‘πιστοποιημένων’ εθελοντών που, ενώ έχουν έδρα στα νησιά των Κυκλάδων, θα είναι σε θέση τόσο να συλλέξουν με αξιοπιστία δεδομένα για την παρουσία σημαντικών ως προς τη βιοποικιλότητα ειδών όσο και να ανταποκριθούν με αμεσότητα και επάρκεια σε περιστατικά που χρήζουν της παροχής πρώτων βοηθειών.

Οι εκδηλώσεις στην Μήλο πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου.

Το πρόγραμμα του διημέρου:


Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία είναι πραγματικά παρήγορο και ελπιδοφόρο να ενεργοποιούνται οι κάτοικοι των νησιών για την προστασία και την φροντίδα της άγριας πανίδας (και χλωρίδας) των νησιών μας. Η συμμετοχή όλων μας στα εκπαιδευτικά προγράμματα η γνώση για την σπάνια βιοποικιλότητα των νησιών μας και η προστασία της είναι αναγκαία, καθώς με την δική μας ενεργή συμμετοχή συντελούμε στην διατήρησή και διάσωσή της κρατώντας τα νησιά μας ζωντανά.

Πηγή: Cyclades Preservation Fund -CPF

Δείτε επίσης