Γερμανία: Εξαήμερη απεργία στα τρένα-Δεν κάνει πίσω το συνδικάτο

απο Cyclades Open
Γερμανία: Εξαήμερη απεργία στα τρένα-Δεν κάνει πίσω το συνδικάτο

Ξεκίνησε η νέα απεργία του συνδικάτου των μηχανοδηγών μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και ακριβότερες απεργίες στη μεταπολεμική Γερμανία.

Το πανίσχυρο Συνδικάτο των Μηχανοδηγών GDL και ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι δεν κάνουν πίσω. Το βασικό αίτημα για μειωμένο ωράριο στις 35 ώρες χωρίς μείωση του μισθού δεν έχει ικανοποιηθεί, ούτε τα υπόλοιπα αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις και επίδομα πληθωρισμού όπως αναφέρει η dw.com.

Από την άλλη πλευρά η Deutsche Bahn καλεί το συνδικάτο των μηχανοδηγών να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεθεί συμβιβασμός. Η πλευρά της DB προτείνει 37ωρο χωρίς μείωση μισθού και αυξήσεις στους μισθούς έως και 13%, κάτι που οι μηχανοδηγοί δεν θεωρούν αρκετό. 

Η απόφαση πάντως των μηχανοδηγών προς το παρόν ελήφθη: νέα εξαήμερη απεργία από τα μεσάνυχτα της 24.01 μέχρι τις 18.00 την ερχόμενη Δευτέρα 29.01, από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και τις πιο ακριβές στη μεταπολεμική Γερμανία σύμφωνα με την ιστοσελίδα tagesschau.de.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ της Δήμητρας Κυρανούδη στην dw.com πατώντας ΕΔΩ

📸Sidde/Pexels

Δείτε επίσης