Γερμανικός Τύπος: Πόλεμος συμμοριών μαίνεται στην Ελλάδα

απο Cyclades Open
Πόλεμος συμμοριών μαίνεται στην Ελλάδα - Greek Mafia

Για τον πόλεμο των συμμοριών στην Αθήνα γράφει ο ανταποκριτής του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στη χώρα μας, Γκερντ Χέλερ, ο οποίος κάνει λόγο για μία «άνευ προηγουμένου σειρά δολοφονιών που έχει σοκάρει την Ελλάδα», θέτοντας μεταξύ άλλων και το εξής ερώτημα: «υπάρχουν δεσμοί μεταξύ των μαφιόζικων συμμοριών και της αστυνομίας;»

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες με περισσότερες από 90 σφαίρες «δεν ήταν άγνωστος στην Ελληνική Αστυνομία», αλλά αντιθέτως ήταν «μία από τις ισχυρότερες φιγούρες του ελληνικού υποκόσμου». Τώρα η αστυνομία συλλέγει στοιχεία «για τον ρόλο του Ζαμπούνη σε έναν πόλεμο συμμοριών που μαίνεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Συμμορίες Ελλήνων από την Ουκρανία και από άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης φαίνεται πως θέλουν να διεκδικήσουν μέρος από τις δουλειές της Greek Mafia», όπως μεταξύ άλλων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με δύο δολοφονίες του υποκόσμου από το 2022 και το 2023. Στην Ελλάδα έχουν γίνει 24 τέτοιες “εκτελέσεις” από το 2017. Και εδώ και καιρό ορισμένοι εικάζουν πως οι συμμορίες των μαφιόζων ενδέχεται να έχουν σχέσεις και με ανθρώπους στο αστυνομικό σώμα», επισημαίνει ο ανταποκριτής του RND, προσθέτοντας πως «αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και το γιατί έχουν παραμείνει τόσοι φόνοι ανεξιχνίαστοι».

Τώρα «η μάχη ενάντια στις μαφιόζικες συμμορίες αποτελεί δοκιμασία για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη». Έναν άνθρωπο που «γνωρίζει πάντως το Υπουργείο και τα καθήκοντά του», αλλά και «τα σώματα ασφαλείας καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό».

Πηγή: Deutsche Welle

Δείτε επίσης