Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Κοινό δελτίο τύπου των ιατρικών Συλλόγων

απο Cyclades Open

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, που με το clawback και rebate δημιουργούν μη βιώσιμες συνθήκες των διαγνωστικών εργαστηρίων τους.

Ο ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων καλεί τους συναδέλφους εργαστηριακούς ιατρούς όπως συμμετέχουν άπαντες στις κινητοποιήσεις, κρατώντας κλειστά τα διαγνωστικά εργαστήρια τους Πέμπτη 16 Μαΐου και μέχρι νέας απόφασης.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους εργαστηριακούς γιατρούς, ώστε να συσσωρεύονται χρέη στα διαγνωστικά εργαστήρια τους και να τους οδηγούν σε απόγνωση.

Η αμετανόητη αλαζονεία του ΕΟΠΥΥ

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.

Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ      ΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ    ΙΣ ΛΕΣΒΟΥΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΣ ΑΘΗΝΩΝΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ    ΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ    ΙΣ ΛΗΜΝΟΥΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ       ΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ    ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΙΣ ΣΑΜΟΥ
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ    ΙΣ ΞΑΝΘΗΣΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΙΣ ΑΡΤΑΣΙΣ ΘΗΒΩΝΙΣ ΚΩΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΣ ΔΡΑΜΑΣΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣΙΣ ΠΕΛΛΑΣΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΣ ΕΒΡΟΥ   ΙΣ ΧΙΟΥΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣΙΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δείτε επίσης