Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Όχι» στο νομοσχέδιο λένε οι φοιτητές με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

απο Cyclades Open
Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Όχι» στο νομοσχέδιο λένε οι φοιτητές με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στις 12.00, με τη συγκέντρωση να ξεκινά από τα Προπύλαια, και ενώ τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Σημειώνεται πως υπό κατάληψη παραμένουν 150 σχολές, με τους φοιτητικούς συλλόγους να απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Διαβάστε σχετικά:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Απεργία έχει κηρύξει την Πέμπτη η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού).

Την ώρα του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης