Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης: «Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους»

απο Cyclades Open

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης με θέμα:

 Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους 

Οι ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

  1. Νέες σεισμολογικές έρευνες στη Σαντορίνη και στο Κουλούμπο και η σημασία τους για την ηφαιστειακή ιστορία και τη σεισμική επικινδυνότητα της Σαντορίνη, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, Γ. Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ)
  2. Η ηφαιστειακή επικινδυνότητα του Κουλούμπο, μέσα από μία νέα διεπιστημονική προσέγγισηΓεώργιος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)

Παράλληλα, οι επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ θα ενημερώσουν το κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διακοπή της χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 με υβριδικό τρόπο:

Α) Με φυσική παρουσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.

Β) Μέσω διαδικτύου (πλατφόρμα ZOOM), στο σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/98579810471

       Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.

      Το Δ.Σ. του ΙΜΠΗΣ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη συμμετοχή σας στις προσπάθειές μας.

Περισσότερα στη σελίδα του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης

📸 Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Δείτε επίσης