Η Ιωάννα Κολοβού «φταίει» για την έξωσή της σύμφωνα με το Μαξίμου – Παρέμβαση Ρουβίκωνα στα γραφεία του δικαστικού επιμελητή [Βίντεο]

απο Cyclades Open

Στην συνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού έριξε τις ευθύνες για την βίαιη έξωσή της ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι αν και η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι πολίτες να μην κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους σπίτι, στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού δεν αξιοποιήθηκαν αυτές οι δυνατότητες.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν αξιοποίησε η Ιωάννα Κολοβού τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος επικαλούμενος απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στον Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε απάντηση της ΕτΕ σε ερώτηση του υπουργού Οικονομικών προκύπτει ότι σε κανένα στάδιο της υπόθεσης δεν αξιοποιήθηκαν μια σειρά επιλογές που υπάρχουν για να μην φτάσουμε σ’ αυτή την εξέλιξη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έσπευσε δε να αφήσει αιχμές αναφορικά με το πραγματικό ποσό οφειλής υποστηρίζοντας πως “δεν ξέρουμε τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη, λόγω του τραπεζικού απορρήτου. Δυστυχώς δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί ότι χάθηκε το σπίτι για 10.000 ευρώ”.

Επίσης, ο Γιάννης Οικονόμου επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαλώντας την για εργαλειοποίηση της υπόθεσης και υποκρισία. 

 Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: “Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα είναι τεραστίων διαστάσεων. Πλειστηριασμοί γινόντουσαν και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Με δική τους πρωτοβουλία δόθηκε δυνατότητα στα funds να παίρνουν τα δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Και σήμερα οι πλειστηριασμοί που γίνονται αξιοποιούνται από την αντιπολίτευση γι’ αυτού του είδους την κριτική”.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στα γραφεία του δικαστικού επιμελητή

Σε παρέμβαση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που εκτέλεσε την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού χθες Δευτέρα από το σπίτι της στου Ζωγράφου, προχώρησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν την πόρτα του γραφείου του δικαστικού επιμελητή, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό του χώρου.

Μάλιστα δημοσίευσαν βίντεο και εικόνες από το περιστατικό στην ιστοσελίδα που διατηρούν, ενώ εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: TVXS

Δείτε επίσης