ΗΠΑ: Σε δίκη ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

απο Cyclades Open

Το σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για κατηγορίες που συνδέονται με έρευνα για επιχειρηματικά αρχεία που σχετίζονται με την πληρωμή χρημάτων στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς για εξαγορά της σιωπής της.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες. Η δικηγόρος του Σούζαν Νίτσιλες επιβεβαίωσε την απαγγελία κατηγοριών. Δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες.

Οπως μεταδίδει το CBS συγκεκριμένη κατηγορία ή κατηγορίες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Η υπόθεση προέρχεται από μια πληρωμή που έγινε λίγες ημέρες πριν από την εκλογή του Τραμπ ως προέδρου το 2016. Ο πρώην δικηγόρος τουΜάικλ Κόεν, κανόνισε ένα έμβασμα 130.000 δολαρίων στην Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της σχετικά με μια υποτιθέμενη σχέση.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ντάνιελς και αρνήθηκε σθεναρά ότι διέπραξε αδίκημα στην υπόθεση αυτή. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπραγκ ότι διεξάγει ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών». Στις 13 Μαρτίου, ενώ το σώμα ενόρκων πλησιάζει στην απαγγελία κατηγοριών, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζόζεφ Τακοπίνα, δήλωσε στο CBS News ότι πιστεύει ότι η υπόθεση δεν έχει «καμία απολύτως νομική βάση».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης