Ήπειρος: Ζημιές σε 70 σπίτια από ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά [video]

απο Cyclades Open

Πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες, κατά διαστήματα, στα ορεινά της Ηπείρου. Σε χωριά που βρίσκονται πάνω από 1100 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά και συνιστάται στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει κινήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ενώ παράλληλα γίνονται και ρήψεις αλατιού.

Στα χωριά της Παραμυθιάς τα οποία επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε. Στα χωριά Αγορά, Σκάνδαλο, Σαμονίβα και Αμμότοπος, έχουν υποστεί ζημίες 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 6 σταβλικές εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος Σουλίου υπέβαλε αίτημα στην διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας να κηρυχτούν τα τέσσερα χωριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μηχανήματα του Δήμου Σουλίου καθώς και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών, επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές ενω η καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτεμάχια, συνεχίζεται, οπως συνεχίζονται και οι προσπάθειες της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Δείτε βίντεο από το drone του Νικου Μπρέστα όπως δημοσιεύτηκε στο epirusgate.gr

Με πληροφορίες απο naftemporiki,gr και epirusgate.gr

📸video capture

Δείτε επίσης