Καιρός: Σόου κεραυνών στην Τουρκία-Μια εκπληκτική φωτογραφία

απο Cyclades Open

Η πόλη των Μουδανιών που βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία ήρθε αντιμέτωπη στις 16 Ιουνίου με μια σφοδρή καταιγίδα στη διάρκεια της οποίας έπεφταν συνεχώς κεραυνοί. Ο αστροφωτογράφος Ιγκλέρ Ίκιζλερ τοποθέτησε σε ένα σημείο της πόλης όπου μπορούσε να καταγράφει τους κεραυνούς καθώς αυτοί φαίνονται να πέφτουν λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης που αντιμετώπιζε την έντονη κακοκαιρία.

Κεραυνοί έπεφταν για πολύ ώρα με συχνότητα ένας κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ο Ίκιζλερ κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή κεραυνούς που έπεσαν σε χρονικό διάστημα 50 λεπτών και στη συνέχεια έκανε μια σύνθεση τους δημιουργώντας αυτή την εκπληκτική εικόνα όπου η παραλιακή πόλη μοιάζει να δέχεται ένα πραγματικό βομβαρδισμό κεραυνών, αναφέρει το naftemporiki.gr.

πηγή φωτό Uğur İkizler/facebook

Στη φωτογραφία εικονίζονται τρεις τύποι κεραυνών. Κεραυνοί που ξεκινούν από ένα σύννεφο και καταλήγουν σε ένα άλλο σύννεφο, κεραυνοί που χτυπούν τη στεριά και κεραυνοί που καταλήγουν στη θάλασσα σε ένα πραγματικό… ηλεκτρικό σόου. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη περίπου τρία εκατ. κεραυνοί και συνολικά 1,4 δισ. κεραυνοί ετησίως. Κάθε κεραυνός έχει ισχύ από 100 εκατομμύρια ως ένα δισ. βολτ και η θερμοκρασία στο σημείο στο οποίο πέφτει κυμαίνεται από 10-33 χιλιάδες βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Φωτογραφία: Uğur İkizler

Δείτε επίσης