Καταφύγιο Άγριας Ζωής Νάξου-Καταγγελία: Μπουλντόζα διέλυσε τα αρμυρίκια μέσα στο καταφύγιο

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα, την ώρα που ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στον νησί για την κατάντια που παρουσιάζουν οι παραλίες και τα παράνομα έπιπλα μπαινοβγαίνουν παίζοντας κρυφτούλι με τις Αρχές μια ακόμα καταστροφή είναι γεγονός στην Αλυκή της Νάξου όπου βρίσκεται το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Νάξου, αυτή τη φορά όχι απ’ την πλευρά της λιμνοθάλασσας, αλλά δίπλα ακριβώς στο σημείο που αφήνει ο δήμος Νάξου και Μ.Κ. κάδους και άλλα υλικά και όποιος άλλος θέλει τοποθετεί εκεί μπάζα, στρώματα, μπαταρίες αυτοκινήτου και άλλα σκουπίδια.

Ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα καταφύγια στις Κυκλάδες, προστατευόμενη περιοχή, υποβαθμίζεται καθημερινά δεχόμενο “πάσης φύσεως υλικά” που ουδεμία σχέση έχουν με την ιδιότητά του, όταν ο νόμος δεν επιχειρείται να παρακαμφθεί α λα καρτ.

Ένα μικρό φλαμίνγκο έκανε την εμφάνισή του σήμερα στην Αλυκή κι όπως ήταν φυσικό ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής πήγε στην περιοχή για να δει αν υπάρχει ανάγκη περίθαλψης από πιθανό τραυματισμό ή κάτι άλλο και να το βοηθήσει να εγκλιματιστεί μέχρι να συνεχίσει το ταξίδι του.

Αυτό που είδαν τα μέλη του Συλλόγου όμως εκτός απ’ το φλαμίνγκο ήταν μια ακόμα καταστροφή.

Αρμυρίκια τσακισμένα πεταμένα στη γη. Για μια ακόμα φορά η μπουλντόζα, αυτό το αγαπημένο αναπτυξιακό εργαλείο του νησιού μας, έκανε το …”θαύμα” του.

Ποιός έδωσε την εντολή να τα διαλύσει η μπουλντόζα γιατί και που ακριβώς αποσκοπεί η κοπή των δέντρων μέσα σε προστατευόμενη περιοχή; με ποια άδεια και ποιά μελέτη;

Κλήθηκε το δασονομείο ως καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας και ο υπάλληλος προχώρησε σε αυτοψία στην περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Έγιναν λοιπόν οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και για μια ακόμα φορά περιμένουμε να μάθουμε τον λόγο που συντελείται άλλη μια καταστροφή στο νησί.

Δείτε επίσης