Κοινό Τηνίων: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/02

απο Cyclades Open
ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ ΤΗΝΟΣ

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παρακολουθούμε όλοι την προσπάθεια των οικογενειών των θυμάτων για δικαιοσύνη. Παρακολουθούμε τον αγώνα τους ενάντια στους υπαίτιους που ξεπλένονται μέσα από εκλογικά ποσοστά κι από στημένες εξεταστικές επιτροπές. Τον αγώνα τους ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος που επιχειρείται ξεδιάντροπα από την πρώτη στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επιχείρηση συγκάλυψης εγκλήματος από τους ίδιους τους “υψηλόβαθμους” θύτες κι από το σινάφι τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεθοδεύεται η ατιμωρησία των ενόχων. Όμως αυτή τη φορά, η κυνικότητα και η χυδαιότητα με την οποία παρελαύνουν όλοι αυτοί, από επιτροπές και τηλεοπτικά πάνελς παρουσιάζοντας τον θάνατο 57 ανθρώπων ως μια παράπλευρη απώλεια, ως μια αναγκαία θυσία, ως ένα ζήτημα ελάσσονος σημασίας το οποίο πρέπει να αφήσουμε πίσω, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

– Τα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά της κυβερνητικής εικόνας, αλλά τώρα που ο κόσμος βλέπει τα πραγματικά διλήμματα συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ (Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός)

– Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει η χώρα. (Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, απάντηση σε ερώτημα επιζήσασας από το έγκλημα)

– Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα”; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα. (Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός υγείας)

– Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; (Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός υγείας)

– Αυτό που στην ουσία έλεγε το εξώδικο δεν ήταν ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι ασφαλής. Το εξώδικο έλεγε “προχωρήστε γιατί έχουμε ζητήματα ασφάλειας και ολοκληρώστε την 717”. (Κώστας Καραμανλής, πρώην υπουργός μεταφορών, σχόλιο για το εξώδικο των συνδικαλιστών του ΟΣΕ που μιλούσε για την επικινδυνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου)

– Βάλαμε το τσιμέντο για να μπορούν να πατήσουν καλύτερα οι γερανοί που μετέφεραν τα βαγόνια (Κωνσταντίνος Αγοραστός, πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

– Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη. Δύο καλοί και άξιοι συνάδελφοι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Ιωάννα Λυτρίβη υπουργοποιήθηκαν (Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, πρόεδρος εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη)

Απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες, οφείλουμε να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων στον δίκαιο αγώνα τους. Οφείλουμε να φωνάξουμε πως όχι απλά μας ενδιαφέρει η τιμωρία των ενόχων, αλλά την απαιτούμε.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα εξουσίας που παίζει με τις ζωές μας, που ξεπουλάει την ασφάλειά μας, που κερδοσκοπεί πάνω στις πλάτες μας και μας ζητάει να βάλουμε πλάτη.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, στην παραλία της Τήνου, μπροστά από τις τράπεζες, αύριο Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί.

Δείτε επίσης