Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης: Βιαζόμαστε πάλι – Εμφανίστηκε η μετάλλαξη Deltacron στη Βρετανία

απο Cyclades Open

Καθώς εξετάζονται σενάρια για την χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο OPEN, μετέφερε την πολύ ανησυχητική πληροφορία από τη Μεγάλη Βρετανία, για την εμφάνιση νέας παραλλαγής της Δέλτα και της Όμικρον.

«Βιαζόμαστε πάλι. Θα έπρεπε να κάνουμε ευχέλαιο για την πληροφορία που κυκλοφορεί από την Τρίτη και προέρχεται από την Αγγλία, χώρα που έχει από τα καλύτερα συστήματα επιτήρησης. Το βρετανικό σύστημα διαπίστωσε ότι στην Αγγλία υπάρχει ήδη η μετάλλαξη Deltacron. Είναι δηλαδή ο συνδυασμός της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον. Αυτό δηλαδή που είχαν πει ότι βρήκαν στην Κύπρο και ήταν επιστημονικό λάθος.

Κυκλοφορεί στη Βρετανία μία καινούργια παραλλαγή που έχει χαρακτηριστικά και της Δέλτα και της Όμικρον. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο μέρος της Δέλτα και ποιο μέρος της Όμικρον πήρε ο ιός, αλλά ανάλογα με το μέρος που πήρε, θα εξαρτηθεί η επικινδυνότητά του. Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι να έχει την ταχύτητα διασποράς της Όμικρον και τη νοσηρότητα της Δέλτα.


Διαβάστε ακόμα:

Hybrid Covid-19 ‘Deltacron’ strain found in UK could actually be real

Deltacron Covid ‘hybrid variant’ being monitored as number of cases identified in UK

📸 Martin Sanchez/Unsplash

Δείτε επίσης